Anonim
Selencky Parsons добавя коркова подложка със стени от пегборд към собствения си офис

Selencky Parsons е проектирала собствено лондонско студио, използвайки коркова шушулка със стени от пегборд за съхранение на канцеларски материали, показване на модели и висящи растения.

Студиото на Селенки Парсънс заема приземния етаж на жилищна сграда, разположена на ъгъл на улицата срещу гара Брокли в югоизточен Лондон.

Големите прозорци правят пространството видимо отвън, така че архитектите са използвали шушулката, за да създадат интимно работещо ателие в заострения ъгъл на неправилно оформеното пространство.

Коркът се използва за подравняване на стените и подовете, както и за изработване на бюра, за да добави по-топла атмосфера в предишното „безхарактерно“ търговско пространство.

„Искахме да създадем комфортна работна зона в рамките на пространството, като в същото време максимизираме предимствата, които предоставя изключително видимият сайт“, казаха архитектите.

Image

„Подметката, облицована с корк, медиира външната среда, създавайки правилната степен на експозиция спрямо поверителността“, продължиха те.

Закача дървен шлиц в дупките по вътрешната и външната страна на корковите стени, за да поддържа рафтове, модели и ролки хартия, които украсяват вътре в студиото.

Image

От външната страна колчетата се използват за окачване на растения и палта от двете страни на правоъгълния отвор в пространството.

Image

„Важно беше да имаме гъвкава и променяща се среда“, обясниха архитектите, „така че чрез пробиване на дупки по вътрешната и външната повърхност на корковите шушулки използвахме дървени колчета за поддръжка на рафтове, модели, палта, растения или всичко необходимо в работата на студиото, която може да бъде адаптирана според нуждите. "

Тези дупки също действат като дискретна вентилация от пленум на тавана, за да се поддържа комфортна температура в студийното пространство и да се намалят реверберациите за подобряване на акустиката на пространството.

Етажерните рафтове са монтирани от външната страна на шушулката пред прозорците с улица, така че студиото да може да представи скорошната си работа като витрина.

Зоната за срещи и социалното пространство, което заема околността, е обзаведено с коркови табуретки от колекцията на Ilse Crawford за IKEA.