Anonim
Image O'Neill McVoy издълбава леки кладенци в историческата тухлена градска къща в Бруклин

Нюйоркското студио O'Neill McVoy Architects е добавило прозорци и двор към тухлен дом от 19 век, за да внесе свеж въздух и естествена светлина.

Наречен дворната къща „Клинтън Хил“, проектът включва поредица от големи интервенции в градска къща с червена тухла в Бруклин.

Структурата, построена през 1877 г. в квартала Клинтън Хил, преди това е била карета за съседно имение.

„Ние напълно изкопахме къщата и реконструирахме всичко“, казва О'Нийл Маквой Архитектс, студио със седалище в Бруклин, създадено през 2012 г. Един от основателите, Крис Маквой, е старши партньор в Стивън Хол Архитектс.

Image Снимка на Мишел Арно

Проектирана за младо семейство, реновираната резиденция се състои от двуетажен обем и едноетажен обем, свързани от външен двор.

Домът заема стройна партида с размери 24 фута на 76 фута (7, 3 на 23 метра).

Снимка на Мишел Арно

Първоначалното жилище е имало малък достъп до дневна светлина и чист въздух, което архитектите са коригирали, като са издълбали празнините и са добавяли светлинни прозорци.

Image

"Три" светлинни обеми "се изваждат от структурата, за да я превърнат в вдъхновяваща резиденция, отваряйки всички пространства на ежедневния живот към светлината и природата", заявиха от фирмата.

"Жилищните пространства се фокусират навътре към светлинните обеми, които от своя страна се отварят към градината и небето."

Image Снимка на Мишел Арно

Екипът изряза част от втория етаж, за да създаде "обем на небето", който осигурява осветление за библиотека и родителска спалня в горния етаж, както и дневна отдолу.

"Два квадрата светлинна светлина прожектират пътя на слънцето през оцветените с бял шперплат повърхности с кубичен обем, усилвайки сезонните и дневните вариации", обясниха от студиото.

Снимка на Мишел Арно

Друг обем, „леката градина“, беше издълбан в центъра на дома, като внасяше естествена светлина в сърцевината на жилището.

Дворът с площ от 195 квадратни метра (18 квадратни метра) е озеленен с черни речни скали, дрян и катерещи лози и е заобиколен от плъзгащи се стъклени стени с рамки от махагон.

Image

Подредени около двора са дневната, кухнята и детската спалня. Градината действа като съединител на социалните пространства в дома, казаха от фирмата.

Терасата на покрива е разположена над едноетажната част на къщата. Екипът изцяло реновира терасата и добави "светло / светло", което канализира светлината към задната спалня.

Снимка на Мишел Арно

Вътре в дома студиото добави нова перфорирана стена на стълбището, която е перфорирана с 1-инчови отвори (2, 5 сантиметра).

Малките отвори бяха поставени "перпендикулярно на височина на очите и под излъчване ъгли нагоре и надолу за изместване на гледката."

Снимка на Мишел Арно

Други модификации включват превръщането на нивото на земята в пространство, наподобяващо таванско помещение, излагането и пречистването на съществуващите дървени греди и инсталирането на бетонна настилка с лъчиста отоплителна система.

Image