Anonim
Image Лукас и Ернандес-Гил обновяват мадридската плоска от 19 век с гладки облицовки и цветни картини

Испанското студио Lucas y Hernández-Gil преработи мадридски апартамент, като преконфигурира дизайна си, инсталира нова кухня и добави гладки дъбови и мраморни повърхности.

Апартаментът от 190 квадратни метра е разположен в сграда от 19-ти век и разполага с поредица балкони, които са с изглед към испанския столичен парк Ретиро.

Image

Проектиран за двойка и техните четири малки деца, целта на реновирането беше да се възползват от тези гледки към парка, както и да се интегрира кухненската зона в основното социално пространство.

Image

Използвайки подобен подход на предишния ремонт на апартаменти в Мадрид, архитектите премахнаха стените на отделения, за да създадат дневна, трапезария и кабинет с отворен план.

Image

Новите отвори, създадени във вътрешната стена, движеща се по протежение на това основно пространство, осигуряват връзка с кухненската зона отзад, която заема отворен, подобен на кутия обем, който е поставен леко вътре в стените на апартамента.

Сенник се простира над пространството за готвене, високите шкафове са поставени на гърба на обема, докато кухненският остров е отпред.

Image

„Подредбата, която намерихме, беше изцяло отделена и постоянно се променяше“, казаха архитектите, които кръстиха проекта Къща 03. „Ние променихме пространството за ясно и отворено с светлина във всяка стая“.

Image

Намирайки резиденцията в лошо състояние, студиото се зае да възстанови оригиналната дограма на балконите и съществуващата мраморна камина в хола, преди да добави новите облицовки.

Image

Всички стени са боядисани в бяло и се компенсират от дъбова настилка, която допълва съществуващите функции.

„Материалите, дъбът и мраморът се свързват с оригиналите, свързващи миналото и настоящето“, казаха от студиото.

Image

Трапезна маса в центъра на основното жилищно пространство разполага с мраморен плот за маса и дървени крака. По-тъмно дървено бюро с монтирани бели рафтове заема другия край.

За кухнята лъскавата черна настилка осигурява контраст на заобикалящата дървена настилка в резиденцията.