Anonim
Image Тайвански апартамент от HAO Design се грижи както за вкуса на децата, така и за родителите

HAO Design премина през пропастта между класическия и съвременен дизайн, за да завърши този апартамент в град Пингтунг, Тайван, за семейство с четири конфликта.

Тайванското студио беше пуснато на борда, докато новопостроеният апартамент беше в етап на продажба, за да проектира интериори, които да задоволят както родителите на Хсу, така и техните по-големи деца.

Image

Родителите искаха „класически“ стил за жилището с три спални от 165 квадратни метра. Вкусовете на децата бяха насочени към съвременното и еклектично.

За да задоволи желанията си, HAO Design се спря на бели стени с декоративни облицовки и корнизи. Екипът също добави арка през широк прозорец на всекидневната с изглед към парка.

"Въпреки че" класическият стил "обикновено се свързва със сложния и изящен, ние избрахме ефектната гледка извън прозореца като наша отправна точка и постепенно насочихме към решението да оставим цялото вътрешно пространство" празно ", " заяви HAO Design,

Image

„Предложихме да създадем среда на спокойствие и комфорт, като използваме чисто бяло като основен фон“, продължи студиото.

"За да изложим елегантно аспекти на класическия дизайн, използвахме символични елементи и опростихме сложните линии, интерпретирайки класическата красота с модерен подход."

Image

Жилището е изпълнено с щрихи, които се грижат за личните вкусове на всеки член на семейството.

Стаята на момчето е завършена с кожени и метални детайли, като колани, придържащи леглото. Междувременно момичето се фокусира върху "уюта" с циментови текстурни стени и мебели, предназначени да приличат на подредени куфари.

Image

Спалнята на родителите, която включва съблекалня, разделена от плъзгащи се врати, продължава ярките бели стени на жилищното пространство. Въпреки това той има по-тъмни дървени подове и по-светли ламперии от дърво в модел „листна вена“, който се простира през тавана.

Image

Всяка стая е със собствен санитарен възел, а четвърта баня е разположена извън основните дневни зони.

Персонализацията на пространството продължава в дневната зона с отворен план, където разделителната преграда - с телевизор от едната страна и музикална атрибутика от другата - може да се завърти на 360 градуса.

Това позволява на членовете на семейството да използват оборудването или в основната жилищна зона, или в по-малък кът с единичен шезлонг.

Личните данни се простират до пейката на балкона, на която има вградена пешеходна вана, така че „г-н Хсу ще може да изпълни мечтите си да се наслаждава на природата, без да страда от зимния студ“.

Image

Мраморните плочки се отличават доста из целия дом, включително реколта от мрамор Serpeggiante на плота за хранене.

"Всичко това в крайна сметка завършва с дом, в който всеки индивид е в състояние да намери своето предпочитано пространство и място за комфорт и съзерцание", заяви HAO Design.

Image