Anonim
Image

Стени от дворове от стъкло, камък и дърво в Къщата на Pitsou Kedem F

Pitsou Kedem Architects е завършил семеен дом в квартал Савион в Израел, представящ жилищни зони, оградени от остъклени стени, обърнати към частни дворове.

Image

Къщата F е проектирана от студиото на архитект Пицу Кедем за парцел в горния квартал, който е на около 20 километра източно от централния Тел-Авив.

Разположена в рамките на частни парцели, къщата изглежда на подход като монолитна обшита с камък обшивка, прилежаща към по-пропусклива структура от ламелен дървен материал.

Image

Павирана пътека, облицована с дървета, се простира от алеята към полупрозрачната дървена стена, където вратата се отваря в уединен двор, включващ морава с дърво в центъра.

Image

„Ходенето по пътеката, както наистина влизането в затворените площи, е част от процеса на отделяне от външния свят и обмисляне на настоящия момент по-дълбоко“, казаха архитектите.

От този момент къщата се отваря и се превръща в серия от до голяма степен прозрачни обеми, предлагащи дълги гледки през жилищните площи към други дворове и градини отвъд.

Image

Входният двор е облицован със стъклени стени завеси, които представят гледка към салон и фоайе, от което към горния етаж се изкачва осветена отгоре стълба с плаващи бели протектори и минимална балюстрада, направена от опъващи кабели.

Image

Салонът е включен в отворено пространство, в което се помещават и трапезарията и кухнята.

Полилеите на Wireflow от дизайнера Arik Levy за Vibia - които приличат на линейни рисунки - са окачени от тавана с двойна височина, за да се подчертае височината на стаята.

До кухнята е друг двор, съдържащ дърво, излизащо от чакълесто легло. Напълно остъклен ъгъл създава безпроблемна гледка към тази външна зона от жилищното пространство.

Прозорците на клириума заливат интериора с дневна светлина и рамкират изглед към друго фоайе, разположено на горния етаж на съседния блок, съдържащ спалните.

Image

От противоположната страна на основната дневна зона по-обширното остъкляване гледа към градината и басейна. Каменната стена, обграждаща вътрешното пространство, се простира в градината, където е разделена на плочи.

Стъклена балюстрада се увива около басейна, за да осигури защитна, но прозрачна граница. Фитнес павилионът също има остъклени повърхности, за да създаде прекъсната връзка с останалата част от къщата.

Image

Savyon е също така местоположението на няколко други сгради, проектирани от фирмата, включително къща, състояща се от два пресичащи се тома, предназначени за семейно ползване и купони, и имот, включващ шарени екрани, които хвърлят шаблони от шахматна дъска на слънчева светлина и сянка.