Anonim
Image Rapt Studio проектира офис площи, за да позволи на HBO да „преосмисли развлеченията“

Развлекателната мощност HBO използва това офис пространство в Сиатъл, проектирано от калифорнийската фирма Rapt Studio, за да разработи и тества своите цифрови и интерактивни продукти.

Image

HBO - телевизионната мрежа зад предавания като „Игра на тронове“, „Сексът и градът“ и „Сопранос“ - през последните няколко години наблюдава бързото използване на услугите си по заявка като HBO GO и HBO NOW.

Отделът за софтуерно инженерство на компанията, HBO Digital Products, нарасна драматично в отговор, така че взе под наем на първите три етажа на нова сграда в средна височина, известна като Hill7.

Image

„Те разпознаха това като възможност за разработване на високоефективно работно пространство, което да поддържа основните им цели - преосмисляне и реинженеринг на развлеченията“, казаха от Rapt Studio, която имаше задачата да проектира интериора.

Фирмата по-рано завърши офиси за технологични компании Eventbrite, Adobe и Ancestry.

Image

Студиото има за цел да създаде гъвкаво работно пространство за HBO, с естетическа и материална палитра, повлияна от морската история на Тихоокеанския северозапад.

Image

„Поради естеството на тяхната работа гъвкавостта и приспособимостта на пространството бяха от първостепенно значение“, каза Рапт.

„Пространството трябваше да поддържа и вдъхновява гъвкавия процес на екипите, като същевременно позволява постоянна промяна и преконфигуриране на размера и мисията на екипите.“

Image

За да се постигне това, беше добавена система за повдигнати подове и бяха осигурени мобилни бюра, които да позволят на служителите да пренастроят работните си зони.

Image

Стените на бялата дъска позволяват на екипите да провеждат бързи презентации в коридорите.

Приемната зона е разположена на деветия етаж, който гледа към Сиатъл. На това ниво са открити и демонстрационна лаборатория за тестване на цифровото съдържание на HBO на различни устройства, фоайе за показване на нови продукти и преглед.

Image

Голямо централно стълбище е кафе бар и шезлонг до библиотечно пространство. Дизайнерското студио е създадено като работилница, с подвижни маси и колички.

На 11-ия етаж се помещава голяма стая за почивка и килер, както и стая за игри, пълна с класически аркадни машини.

Image

Тактилни материали и функции се предлагат на трите етажа. Дължините на въжето висят над фоайето на асансьора и филцовите абажури са окачени над местата за сядане, докато засаждането добавя нотка зеленина.

Image