Anonim
Image Даниеле Петтено носи монохромна палитра в реновиран апартамент в Лондон

Награди A +: този апартамент в Лондон, който спечели награда Architizer A + миналата година, има голям прозорец между черната си кухня и светлата тонирана спалня.

Кварталът на Nevern Square е проектиран от Daniele Petteno Architecture Workshop, фирма в Лондон, чиято задача е да ремонтира апартамента на 69 квадратни метра.

Image

Пространството заема надигнатия приземен етаж на сградата на тераса от Едуардиан от края на 19 век, която страда от фрагментирано оформление в резултат на преобразуване през 1970-те.

Image

„Концепцията на дизайна се основава на съвременната реинтерпретация на двустайното оформление на британския Едуардиан, с една голяма стая отпред и една отзад, за да разкрият първоначалните пропорции на стаята и да подобрят двата красиви и монументални прозореца отпред., "каза студиото.

За преустройство на апартамента бяха поставени два L-образни елемента - един черен и един бял.

По-леката единица с пълна височина създава голям гардероб, където отделя спалнята от коридора за вход.

Image

Междувременно по-тъмната функция се завърта на 180 градуса, така че по-дългата й ръка се движи по отсрещната страна на плоската. Той достига 2, 25 метра височина и осигурява съхранение в хола.

Когато двата Ls се пресичат в кухнята, стъклена преграда позволява естествена светлина да се споделя от двойката пространства от двете страни. Екранът може да бъде свален, когато се изисква поверителност.

"Този отвор наистина работи като допълнителен голям прозорец вътре в къщата", заяви дизайнерският екип.

Растенията внасят пъпки от цвят в монохромния декор, който се простира до тапицерия и други детайли.

Image

Кварталът на Nevern Square бе отличен в категорията Апартамент на наградите A + 2016.

Организирани от Architizer, наградите насърчават и честват най-добрите проекти и продукти за годината.

Image