Anonim
Image Трикратните архитекти добавят подредени подове и тесни стълбища към терасата в Лондон

Трикратни архитекти са ремонтирали тази терасовидна къща в Лондон, за да включат отсечени етажи, предлагащи гледки между различните й нива.

Студиото в Северен Лондон искаше да създаде светли и открити пространства в тесния четириетажен имот в зона за опазване на улица Редчърч.

Те нарекоха проекта Fissure House заради триетажна празнота, която архитектите създадоха по ъглов ъгъл от едната страна на резиденцията.

Дървено стълбище със златен метален парапет заема пролуката, така че останалата част от имота да може да се използва за жилищни зони.

„Пространството беше оптимизирано чрез създаване на единично линейно стълбище, заемащо тройна височина на празнината или„ пукнатина “по ръба на сградата“, казаха архитектите.

Image

Вътре всяко ниво е шахматно за гледки между различни пространства, както и светлина, която се залива от голяма небесна светлина.

Image

"Вътрешно разнообразие и вълнение бяха постигнати между етажите чрез рязане на всяка плоча за пода, за да се създадат драматични гледки и отблясъци на различни жилищни пространства", казаха архитектите.

Големите отвори се намират от страната на пътя, докато всяко ниво отзад стъпва назад със стъклени врати, които се отварят към външни тераси.

Image

"В задната част бяха въведени нови отвори и външни тераси, превръщащи някога претъпкано и клаустрофобично място в просторен, лек и многопластов дом", казаха архитектите.

Главната спалня е поставена в задната част на приземния етаж и е осветена от прозорци, докато втора спалня и баня също заемат това ниво.

Image

Кухня и трапезария с отворен план заемат нивото отгоре с черни шкафове, допълващи тъмната дограма.

Жилищна зона с форма на Г на втория етаж обгражда стъклените баници, обгръщащи прорязаната пропаст, включително пейка за четене в ъгъла.

Image

В по-голямата площ са поставени диван, маса и черна дървена конзола. От тук отделно стълбище, включващо дървени протектори, боядисани в черно страни и златен парапет, се движи редом до бяла боядисана тухлена стена.

Тя води до реновираното таванско пространство, обърнато към голямата светлина и заето от вградени рафтове за книги и бюро.

Дървеният паркет се използва в целия интериор, заедно със стените с бяла боя.

Image