Anonim
Image Точечните перфорации създават светещи модели за офиси в Калифорния, обновени от Tighe Architecture

Американското студио Tighe Architecture използва шперплат, перфорирана стомана и бели светодиоди, за да модернизира общите пространства в двойка неописани, 50-годишни офис сгради в района на Лос Анджелис.

Наречен Connexion, проектът включва поредица от дизайнерски намеси в два офис блока от 60-те години на миналия век в Бърбанк - град в столичния район на LA. Бърбанк е дом на големи медийни компании като The Walt Disney Company, Warner Bros Entertainment и Cartoon Network.

Предприемачът на недвижими имоти, който закупи сградите - с номера 303 и 333, искаше да ги направи по-привлекателни за бъдещите наематели, особено за креативните компании.

Tighe Architecture, студио в Ел Ей, основана от архитект Патрик Тиге, беше натоварена със задачата да създаде по-динамична атмосфера във фоайетата.

Единият първоначално е бил обшит с черен гранит, а другият е с дълга бежова стена от травертин. Архитектът също се зае да създаде зона за отдих на нивото на мецанина в сграда 333.

Проектните интервенции, необходими за обединяване на двете сгради и подпомагане на установяването на идентичност на марката.

Архитектът започна, като премахва елементи. Спуснатите тавани и килимите бяха премахнати, а стена между коридор и офис беше съборена, за да се направи път за салона.

След това бяха монтирани перфорирани стоманени панели, прозрачен шперплат и различни стратегии за осветление, за да "енергизират пространствата" и да подпомогнат намирането на пътя.

"Наслояването на строителните материали, шарката и сянката определят циркулацията и други области на дейност", казват от студиото.

Панелите са прикрепени към стени и тавани. В зоните на фоайето те се простират отвъд входната врата, за да образуват драматични външни балдахини.

Белите светодиоди светят през дупки в металните панели. Моделирането беше вдъхновено от дъждовни капки в едната сграда и мрежа от магистрали в другата.

Image