Anonim
Image Стара копенхагенска фабрика за желязо се преобразува в независима пивоварна от To Øl

Заводът за излязло от употреба желязо в квартал Nørrebro на Копенхаген предоставя новия дом на пивоварната Brus, в която има бар, магазин и ресторант, всички доминирани от дъб.

Пивоварната "Брус" - наречена от датската дума за течността, получена при газирането, се намира в сграда от 750 квадратни метра.

Собствениците, датската крафт пивоварна To Øl, създадоха самите интериори. Екипът искаше да се увери, че пространството е проектирано така, че да функционира първо и за естетика второ.

Image

„Пивоварната не е специално проектирана за показване на гостите и посетителите и се намира в задната част на къщата в цялата й стомана и слава“, казаха те.

"Всичко е там за функция - дъбовите бъчви не са там по естетически причини, а за отлежаване на бирата."

Image

Дъб е избран като основен материал в цялото пространство, съвпадащ с бъчвите. Местните дърводелци и дизайнери на мебели бяха вкарани на борда, за да създадат маси и места за сядане, което направиха с помощта на три цели дъбови дървета.

Дъбовите дървета осигуряваха деветметров бар, както и шезлонги, бар столове и ресторантски маси.

Image

„Дъбът носи присъща препратка към бъчвите, но стои сам като красив вид дървесина“, казаха от студиото. "Той се третира само с масло и присъства в най-чистия му вид."

Зона за отдих в края на бара е с криви пейки, с облегалки във формата на бъчви и седалки, изработени от корк.

Столовете J39 и Søborg на датския архитект Борже Могенсен също предлагат на посетителите някъде да седнат и са направени от дъб, за да съответстват на останалата част от пивоварната.

Image

Дървените висулки се използват за осветяване на зоните на бара и прозорците, докато прожекторите се фокусират върху менютата за зеленина и бира.

С цел да създадат пространство с отворен план, собствениците решиха да сведат стените до минимум, като ги използват само за заграждане на тоалетни и малки складови помещения.

Image

Оригиналната конструкция на сградата се разкрива чрез разкритите й тухлени зидарии и таванна конструкция, където здравата вентилационна система също е оставена непокрита.