Anonim
Image

Pitsou Kedem проектира тъмна месингова решетъчна стена за апартамент в Тел Авив

Шарена стена от черен метал обвива горното ниво на този двуетажен апартамент в Тел Авив, проектиран от Pitsou Kedem Architects.

Базираната в Тел Авив практика добави функцията на стената към апартамента P Duplex, който проектира за възрастна двойка с голяма колекция от мебели и изобразително изкуство.

Image

Целта беше да се използват максимално двете нива на апартамента на 23-ия етаж, както и неговите гледки към града и към Средиземно море.

Основната намеса на архитектите беше да съкратят площта на втория етаж, за да създадат пространство с двойна височина за хола и трапезарията, които сега се отличават с тавани с височина шест метра.

13-метровата стена от решетъчна изработка, изработена от почернен месинг, осигурява ограда за прилежащия коридор на горното ниво.

„Дълга, висока решетъчна решетка, достигаща от пода до тавана, разделя залата на второ ниво и пропастта, която се отваря пред нея - пространството с двойна височина на първия етаж хол“, казаха архитектите.

"Той функционира едновременно като въздушен парапет, предпазващ ходещите по залата на второ ниво, като същевременно осигурява гледка към пейзажа и, с горната си лента, осигурява рамка за пространството на хола."

Image

Черната решетка - която се състои от правоъгълни модули, всеки от които има различни триъгълни шарки - също образува балюстрада за горната част на стълбището, като се прикрепя към краищата на тъмни протектори, които се конзолират от стената.

За долната половина на стъпалата протекторите обхващат цялата ширина на стълбището.

Шест метра висок почернял месингова стена прегражда дневната и трапезарията от родителската спалня, заедно със собствена баня и съблекалня, на нивото на входа.

"Един от специалните материали, които използвахме, беше потъмнен месинг, който използвахме за създаването на уникалната балюстрада на стълбите с повтарящия се модел и самата стълба", казаха архитектите.

Image

"Този материал беше използван и за създаването на централната, шест метра височина на проекта, която обединява двата етажа и подчертава вертикалните размери на пространството", продължиха те.

Image

На горното ниво стената частично покрива решетъчната мрежа, за да осигури неприкосновеност на семейната стая, която разполага с метална стойка за книги, имитираща стила на решетката.

Image

Таваните и стените са боядисани в бяло в целия апартамент, осигурявайки фон за произведения на изкуството и мебелите на двойката, докато полупрозрачните бели завеси покриват големите простори на остъкляването.

Архитектите избраха да използват тъмен базалтов камък за подови настилки на долното ниво, където кухнята е подпряна до стълбището.

Image