Anonim
Image Ханс Верстюфт превръща офиса на Антверпен от 1960 г. в минимален мезонет

Белгийският архитект Ханс Верстуфт е превърнал горните два етажа на офис сграда в Антверпен в мезонет с минимален интериор, дворна градина и басейн на покрива.

Пентхаусът, който се намира на върха на стоманена и стъклена офисна сграда, е проектиран от Verstuyft като дом и офис за себе си.

Image

Една от най-големите структурни промени, която направи, беше добавянето на открит двор. Заобиколен от стъклени прозорци на височина на двата етажа, той предлага гледка към 35-годишното дърво в центъра му и внася светлина в апартамента.

Image

Входно антре се увива около вътрешния двор на долното ниво, до което се влиза през главното стълбище или оригинални асансьори.

Верстуфт описва долния етаж като свой домашен офис. Тя е заета най-вече от голямо офис пространство, заседателна зала и работилница.

Горният етаж, който е до голяма степен отворен план, съдържа по-голямата част от жилищните пространства - включително библиотека, телевизионна зала, сауна и хамам.

Verstuyft завърши минималния интериор с традиционни елементи като вани, измити с вар, алуминиева рамка от алуминиев бронз и месингови детайли, които биха създали "атмосфера на офис сграда".

Image

"Варовиковият под усилва това усещане, придава на цялата сграда строг вид и усещане", каза Верстуфт, "като пълен друг свят в средата на града."

Image

Месинговите кранове, стелажните скоби и леките фитинги, проектирани от Verstuyft, осигуряват непрекъснатост в целия интериор, а свободно стоящата вана също е обвита в месингова ламарина.

Image

Архитектът избра пясъчник в кухнята за плота и рафтовете, а американски орех за чекмеджетата.

Image

„Това са стари материали, използвани като нови, и те съответстват на епохата на сградата от 1966 г.“, каза Верстуфт.

И кухнята, и библиотеката разполагат с открити камини в вдлъбнатини в стените.

Verstuyft проектира мезонета с северна и южна тераса на горния етаж, докато на покрива инсталира басейн с противоток от 3, 5 на 3, 5 метра.

"Докато плувате, имате гледка над целия град, плувайки в посока на катедралата", каза Верстуфт. "До него има малък солариум. Льо Корбюзие щеше да ревнува."

Image