Anonim
Image Rust Architects разделя апартамента на Тел Авив на половинки

Ръст архитекти са реорганизирали апартамент в Тел Авив, за да могат светлината да нахлува в конкретни пространства през различно време на деня.

Image

Студиото, оглавявано от израелския архитект Раанан Щерн, беше въведено на борда, за да превърне апартамент от 60-те години в града в модерна, светла резиденция за двама дизайнери.

Преди интервенцията имотът беше разделен на много малки, отделни стаи - нещо, което архитектите описват като типична особеност на апартаменти от 60-те години в Тел Авив.

Image

"Затворените сервизни зони, на които липсваше естествена светлина, бяха в съседство отпред и дълъг коридор, който разделяше апартамента без ясно определение на публични и частни пространства", каза Rust Architects.

„Жилището е било планирано с цел да се даде максимална светлина според използването на всяко пространство през деня.“

Image

За да направите това, студиото започна с разделянето на квадратния план на апартамента на две части, свързани с покрита тераса, която функционира като работно пространство и кът за хранене.

Докато едната половина съдържа обществени площи - включително антре, баня за гости, кухня и хол, другата има две спални, баня и работно пространство.

Image

Разделението между двете области функционира като голяма единица за съхранение. Тя включва малка ниша за сядане, голяма черна метална шкафче за книги и телевизионна стойка, която е обърната към хола.

Естествените материали бяха комбинирани с черен метал и остъклени керамични повърхности през двете секции, с различни комбинации от цветове, определящи различни пространствени функции.

Image

Към далечния край на апартамента и в съседство с хола, някога използвана за съхранение площ е превърната в покривна тераса, покрита с бели керамични плочки.

Жилището е най-новото във вълна от сгради в Тел Авив, които се трансформират със съвременен интериор от местни архитекти и дизайнери. Примерите включват реновирано пространство с драматично стълбище и мезонет с безкраен басейн на покрива.

Image