Anonim
Image HAO Design пренарежда тайванския дом, за да постави акцент върху градината

HAO Design реорганизира този семеен дом в Тайван, така че жителите трябва да преминат през градината си, за да влязат вътре, създавайки усещането за „ходене от града в селска къщичка“.

Image

Домът на Южното слънце е разположен в община Каосюн на Тайван. Когато беше качен на борда за обновяване на имота, HAO Design първо разгледа заобикалящата го среда на къщата - избивайки нейните уникални силни страни.

Image

"Ние го оценихме и открихме четири основни предимства - голям двор, висок покрив, добра естествена светлина и правоъгълен етажен план", казаха архитектите.

Image

Големият двор се превърна във фокус за архитектите и те промениха оригиналния подход, като преместиха входа отстрани на къщата - което означава, че макар жителите да се разхождат из къщата, за да влязат, първото нещо, което виждат, е дворът,

"Това е като ходене от града в селска къщичка; и тялото и умът ви се отпускат незабавно", казаха те.

Image

Към входа беше добавена плътна дървена платформа, напомняща стари японски конструкции, което позволява на жителите да седнат и да се насладят на гледката към градината.

Image

Вътре стените са премахнати, за да се слеят старата всекидневна и трапезария в едно единствено, отворено пространство. Оригиналният вход е преустроен в повдигнато помещение за японски стил умивалник.

Image

Отстранени бяха и части от тавана, разкривайки оригиналната наклонена конструкция на покрива, която е най-високата му точка в четири метра.

"Въпреки че таванът е малко по-нисък в кухнята, той е свързан с хола, което създава впечатление за по-голямо пространство", казаха архитектите.

Image

Първоначално къщата е съставена от малки индивидуални пространства, което означава, че получава малко естествена светлина.

За да се противодейства на този проблем, в основната баня е инсталирана светлинна светлина, а дървената входна врата е сменена за стъклени френски врати.

Image