Anonim
Image Архитектура49 обновява историческия етаж на банките в централния Монреал

Масивна светлинна светлина осветява наскоро съживения търговски етаж за Националната банка на Канада, който преди беше „тъмно и неудобно“ пространство.

Обновена от канадското студио Architecture49, търговският етаж - най-големият в Квебек - се намира в Sun Life Building, историческа, 24-етажна кула в центъра на Монреал.

Image

Пространството на наследството, което датира от 1917 г., се състои от отворена зала, оградена от мецанин. Два реда черни и златни коринтски колони са разположени в центъра на пространството.

Стаята разполага с мраморна облицовка, гигантски прозорци и таван, декориран със златно листо.

Image

"Въпреки тези богати подробности, търговският етаж беше тъмен и неудобен", заяви Architecture49, национална фирма, създадена през 2014 г. чрез обединението на шест архитектурни студия - Arcop, AE Consultants, North 46, PBK, Smith Carter и WHW Architects.

Офисът на фирмата в Монреал беше подслушван, за да съживи търговската площадка. „Изминаха 20 години от последното обновяване на пространството и той трябваше да бъде модернизиран“, заяви екипът.

Image

Архитектите бяха натоварени да създадат ярко, удобно и технологично усъвършенствано работно пространство за 256 търговци и мениджъри. Стаята е с обща площ 30 735 квадратни метра (2855 квадратни метра).

„Търговският етаж е нервният център на финансовата институция, където търговците завършват транзакции за банката и нейните клиенти“, заяви екипът. "Целостта на уникалното пространство трябваше да се пази на всеки етап, от проектирането до строителството."

Архитектите са използвали различни техники, за да подчертаят историческия характер на стаята.

Големият стъклен подсвет е почистен и снабден с нови и ефективни осветителни тела, позволяващи на светлината да наводни пространството отдолу.

Оригиналните колони, бронзовите парапети и детайлите за тавана бяха възстановени и подобрени, връщайки пространството на „неговата законна слава“.

Екипът добави съвременни елементи, като например стъклени прегради около частни офиси по периметъра.

Търговският етаж е доминиран до голяма степен от дългите редове отворени работни станции. "Специално внимание беше обърнато на акустиката на стаята, която беше пригодена да позволи на търговците да споделят спокойно пространството с отворена концепция", заяви екипът.

Image