Anonim
Image

JAAK преконфигурира хонконгски апартамент с пестене на място

Интериорно студио JAAK използва собствени шкафове, за да превърне апартамент с две спални в Хонконг в по-отворен дом.

Image

Хонгконгското студио потърси японски домове за идеи, когато реновира апартамента на 33 квадратни метра на име Кевин, за да задоволи изискванията на двойката за светло и гъвкаво жилищно пространство.

Image

Клиентите, семейство с единично, а не от много поколения, нямаха нужда от съществуващата втора спалня на имота, така че това беше отстранено в новото оформление.

"Въпреки че Хонг Конг е преобладаващо китайско общество, не може да не се отбележи, че традиционните китайски семейни ценности намаляват", заяви директорът на дизайна Калвин Ченг пред Dezeen.

Image

„Растящите цени на недвижимите имоти и застоящите заплати доведоха до класа на„ DINC “- Двойни доходи, без деца - двойки, които не отговарят на традиционната фамилна мантра“, добави той.

"Въпреки това, местните магнати за недвижими имоти бавно се адаптират, разработвайки апартаменти с прегради и традиция в предвид."

Image

Студиото първо премахна съществуващите прегради на апартамента, типични за китайските домове, за да създаде гъвкаво жилищно пространство с отворен план.

Разделяне на компактното домашно помещение за прозорци с големи размери със седалки и ангария - пространство, подобно на коридор по протежение на едната страна на дома, което спомага за увеличаване на естествената светлина от прозорците.

След това бе въведен дървен шкаф по поръчка, за да пресъздаде разделения в дома, но единственото напълно затворено пространство е банята, която е скрита от тайна врата.

Спалнята, видима зад вградено бюро, също е частично затворена и достъпът се осъществява чрез две стъпала, прибрани зад монтираните единици.

Отвор между леглото и бюрото е снабден със щора, за да осигури поверителност по време на работа и спи.

Заедно със съществуващите бетонни стени, блокове от бял дъб и мраморни плотове, студиото създаде земно-тонизирани интериори, които са подчертани от новото изобилие от естествена светлина.

Съхранението е включено в проектираните по поръчка единици като решение за спестяване на място. Над банята има ред кубчета, докато леглото е повдигнато на платформа, за да се създаде място за съхранение отдолу.

За да не се претрупва малкият дом, уредите са скрити зад вградените шкафове, гарантиращи, че домът остава незабравен и „пространството се увеличава на ментално ниво“.