Anonim
Image Пространството за сътрудничество в Антверпен от Going East насърчава обитателите да изследват различните му пространства

Опитът с ходенето на нюйоркската High Line вдъхнови оформлението на коопериращото пространство в Антверпен Fosbury & Sons, проектирано от белгийското студио Going East.

Новото пространство за сътрудничество заема 3000 квадратни метра на първия етаж на Антверпенската кула WATT, сграда от 1958 г. от модернистичния архитект Леон Стинен.

Image

Отивайки на изток исках пространството, което включва мецанин ниво, да има изненадващ поток, който да насърчи креативността и да наруши обичайната монотонност на работата в офис.

Позовавайки се на известния издигнат парк в Ню Йорк, интериорните дизайнери погледнаха да създадат „усещане, наподобяващо висока линия“, където „можете да правите различни видове разходки и всеки път да откривате нещо ново“.

Image

За да постигнат това, те създадоха асортимент от различни официални и неформални работни пространства, включително седалки за стълби в стил амфитеатър, заседателна зала в средата на века и едно кътче с дневно легло.

Image

"Тук можете да направите пауза в бара по време на" разходка ", да работите в растенията, да седнете в библиотеката, да легнете на седалката на Астър, да се насладите на гледката на стъпалата", каза съоснователят на Going East Anaïs Torfs. "Тази свобода е важна."

Image

Студиото също искаше да създаде "величие и дишане пространство", усещане, подпомогнато от таваните с височина шест метра, които се намират в части от долния етаж без прекъсване от мецанина.

Отивайки на Изток, вградени са няколко елемента в пространството - включително бар, изработен от рециклирани тухли и фибростъкло.

Останалото стилизираха със смес от датско модерно обзавеждане, съвременни парчета и изработени предмети. Дивани идват от новата белгийска марка мебели Journuit.

„Обичаме смесица между старо и ново, като използваме естествени материали в комбинация с етническа нотка“, каза Торфс, който основава Going East заедно с колегата си интериорен дизайнер Мичиел Мертенс.

Image