Anonim

Лондонският апартамент от The Klassnik Corporation се центрира около вана от чугунен бетон

Чугунена вана, офис, облицован с орех и полупрозрачни стени, които се придвижват с натискане на бутон, се отличават в този реновиран апартамент в Лондон от The Klassnik Corporation.

Image

Базираното в Лондон студио за архитектура беше помолено да създаде подобен на таванско помещение дом на шестия етаж на бивша печатница в Клеркенуел, известна като Зиггурат сграда.

Image

Екипът използва асортимент от архитектурни функции, за да добави индивидуалност в дома.

Този ход е озвучен от избора на обзавеждане и украшения, които включват глухарче от глухар - вид горски глухар - и червени кранове с форма на цветя.

Image

"Повърхностите, прозрачността, разнообразните непрозрачности, отражения, течности и движение се комбинират в течната подредба на домашните пространства в рамките на апартамента, заобиколени от гледки на града", обясни основателят на студиото Томас Класник.

„Това качество на визуална откритост информира подреждането на пространствата вътре.“

Image

Входът води директно към жилищното пространство на открито - стая, която представлява повече от половината от площта на апартамента. Тази извита стая е рамкирана с бетонни колони със заострени върхове.

Image

От едната страна на това пространство и издигната на пиедестал е бетонната вана. Това може да бъде разкрито или скрито - в зависимост от повода и необходимото ниво на поверителност - благодарение на плъзгащите механизми и интелигентното стъкло, което променя прозрачността.

"Плъзгащите се стъклени стени могат да се трансформират, за да разкрият или скрият това конвенционално най-частно пространство с едно натискане на бутон", обясни Класник.

Image

Червените кранове с форма на цвете добавят тире цвят в тази иначе минимална стая. Има и голям чучур, който добавя известна церемония по пълнене на ваната с вода.

Image

Главната спалня е директно свързана с банята и разполага с гардероб с розово-златист оттенък от неръждаема стомана.

За разлика от това, шкафовете за съхранение във входното антре са с лице на американски орех, образувайки поредица от кейове, предназначени да симулират „ефекта на архитектурна анфилада“.

Image

"Плавниците се оттеглят постепенно, за да създадат преувеличен перспективен праг между основната жилищна зона и ядрото за достъп", добави Класник.

Повече функции на орех в домашния офис - пространство, предвидено като „плътно джобче от статична дървесна текстура и топлина“.

Image

Вместо стандартен правоъгълен вход, вратата включва полукръгла решетка, отеквайки формата на колоните в жилищното пространство.

Останалите стаи в дома са спалня за гости и тоалетна отделно от основната баня.

Image