Anonim
Image Апартамент Bauhaus в Тел Авив реновиран, за да подчертае своята история

Интериорният дизайнер Мааян Зусман и архитектът Амир Навон са реновирали апартамент с предизвикателен план във формата на лодка в една от влиятелните сгради на Баухаус в Тел Авив.

Апартаментът от 70 квадратни метра, разположен в крива бяла сграда от 30-те години на миналия век в централния Тел Авив, беше закупен наскоро от клиента, след като предишният му собственик почина.

Image

С обновяването си Зусман и Навон искаха да изведат дългогодишната история на апартамента.

Така докато модернизираха двустайния апартамент със съвременни облицовки и добавяне на втора баня, те също запазиха елементи от оформлението и пренасочиха съществуващите подови плочки.

Image

Зусман и Навон също включиха препратки към предишния собственик, дърводелец, чиито идиосинкратични произведения - като хибридна лампа за шахматна дъска - откриха при проверка на имота, точно преди да бъде изчистен.

"Неговата история и уникалното пространство на апартамента веднага дадоха да се разбере, че историята и оригиналните характеристики на апартамента не само ще бъдат запазени, но и спазвани, като през цялото време се създава пространство, което е все още актуално и актуално", казва Зусман пред Dezeen,

Image

Сега парчетата на дърводелеца се отличават с фотографии, които висят в апартамента, наред с произведения на морските изкуства, които препращат формата му на етажа на етажа.

Друг запазен исторически елемент са геометричните кафяви подови плочки.

Те първоначално бяха положени по различен модел във всяка стая, сегментирайки пространствата. Но след като деликатно отстраниха облицовката, за да монтират нови водопроводни и електрически, дизайнерите ги препредават в един поток.

Входният коридор от първоначалния етажен план също беше запазен, тъй като Зусман и Навон почувстваха, че напомнят на проходите на луксозни лодки, които "се отварят към красиви смесени зони".

Image

За да позволят на светлината да влезе в коридора, те използваха закалено решетъчно закалено стъкло, за да разделят спалните от двете страни.

Както и в други проекти, Зусман и Навон са работили заедно - като един апартамент с повтарящи се черни рамки и друг със скрито съхранение - голяма част от дърводелските изделия и част от мебелите са проектирани по поръчка.

Image

Стенните панели, килерите, кухненските шкафове и плотовете, стойката за мивка за баня и рафта, подобна на стълбата, са създадени от двойката.

Те проектираха и кухненския остров, който е направен от лист желязо, който, макар и строен, тежи повече от 300 килограма.

Работата на други дизайнери се появява в коридора, където от тавана висят две от светлините на Майкъл Анастасиадес за Флос, и в спалнята, където е разположена една от местния дизайнер Ассаф Уайнбрум.