Anonim
Image Studio Mills превръща манастира в Краков в семеен дом, изпълнен със светлина

Лондонският офис Studio Mills е превърнал апартамент в стар манастир Краков в семейна резиденция, изпълнена със светлина.

Studio Mills, основан от сестри близначки Jayne и Kirsty Mills, използваше бледи цветове, просто обзавеждане и поръча дограма, за да създаде минималистичния интериор за полския дом.

Image

Дизайнерите избраха за ела на дюлас и бяло измити стени, за да направят пространството да се чувства светло и въздушно. Те също така поддържаха оформлението възможно най-отворено.

Image

"Клиентът искаше модерен дом, в който можете просто да завъртите ключа и да влезете в него", казаха от студиото пред Dezeen.

"Основахме дизайна на архитектурата на апартамента; остъкляването от двете страни - плюс като мезонет, той е най-високият апартамент в сградата, така че е залят от светлина."

Image

В дневната зона стената на библиотеката в цял ръст, направена от бял лакиран шперплат - в комплект с подвижна стълба - се простира на една стена.

Тук дизайнерите също въведоха някои смели цветове чрез мебели и декорации.

Image

Сив диван контрастира с горчично жълт фотьойл и кръгла зелена гарнитура, докато едноцветен килим се откроява срещу светлия дървен под.

„Искахме да увеличим максимално късата дневна светлина през зимата, затова създадохме палитра, която да отразява светлината колкото е възможно повече“, добавиха дизайнерите.

Кухня е разположена в задната част на това пространство, разделена от малка маса за хранене, която разполага със столове в различни нюанси.

В кухнята поръчаните шкафове са оцветени в бледозелени тонове - нюанс, който е отекнал на характерни стени в салона и трапезарията.

Image

Бял мрамор се използва както в кухнята, така и в банята, за да създаде това, което дизайнерите наричат ​​„холистична среда“.

Също така има месингови детайли в целия имот, включително ключове за светлина, щепселни контакти, кранове за баня и радиатори.

Image