Anonim
Image

Nimtim създава слънчева разширение на къщата в Лондон, за да се адаптира към променящите се нужди на младата двойка

Жълто-бялата цветова схема завършва това разширение на лондонската къща от Nimtim Architects, което е в кратък списък от 2017 г. Не се движи, подобрявай се! конкуренция.

Британската практика добави голямо, но просто квадратно разширение в задната част на имота, приземен викториански апартамент, разположен в хернския хълм в Лондон.

За да се погрижи за променящите се и непредсказуеми нужди на младите професионални клиенти, Nimtim пренареди съществуващия етаж, за да помести втората спалня, но премести кухнята и жилищното пространство в разширението на отворения план.

С кухнята, разположена по протежение на едната стена, архитектите предвиждат останалото открито пространство като адаптирано към зони за живеене, трапезария, игра или кабинет.

Клиентите поискаха "смели и игриви" материали, така че Nimtim завърши стаята с петна от ярък цвят, за да помогне да се подчертаят архитектурните особености на разширението.

"Избрахме проста и игрива цветова палитра, за да добавим нов модерен слой към традиционната архитектура на имота", каза съоснователят на Nimtim Ними Аттанаяке. "Цветът отличава и новата структура, архитектурните модификации и допълнения от оригиналното оформление."

Image

Кафявото жълто се използва върху дограмата на прозорците и вратите, където контрастира с белите вътрешни и външни стени.

Тревисто зелено - подобно на наскоро обявения 2017 г. цвят на Pantone - също се появява отстрани на гредите на тавана, докато спектър от жълто-зелени черти на трапецовидната облицовка.

Този пръскач е проектиран и изработен от клиента с тяхната приятелка Ема Луиз Пейн, керамичен дизайнер, който ги ръчно изработва и номерира по специфичния модел.

Ограниченият бюджет от 75 000 британски лири доведе до много от материалните избори на Нитим, включително бетонни блокове с раздвоен облицовки с бели мраморни стружки за екстериора.

Блоковете, формиращи первазите на прозореца, бяха нарязани на хоризонталата, за да създадат вид на разкъсан ръб.

„Блоковете подчертават новото попълнение, но все още препращат към характеристиките на зидарията на съществуващия имот и разнообразието от текстура в оригиналната тухлена лондонска фондова борса“, казаха архитектите.

Вътре както новите, така и съществуващите борови дъски са боядисани в бяло, докато кухненските шкафове са изработени от обработен брезов шперплат.

В допълнение към прозореца на задната картина светлината навлиза в разширението чрез три светлинни светлини, също подрязани в жълто, и още един прозорец, който е с малък вътрешен двор.

Image