Anonim
Image

Sleth разширява постмодерното кметство в Дания с криви стъклени обеми

Запечатани стъклени крила образуват това разширение, проектирано от датското студио Sleth за постмодерно кметство в Тьондер, Южна Дания.

Image

Sleth спечели конкурс за разширяване и обновяване на Tønder Townhall, който първоначално е проектиран от датския модернист Jakob Halldor Gunnløgsson.

Завършена през 1981 г., сградата с шарени тухли се счита местно за постмодерна.

Image

Разширението от 3000 квадратни метра умишлено контрастира на линейната тухлена сграда със своето ярко бяло оцветяване и вдлъбнати фасади - препратка към извивката на близката река.

Дългите ленти от остъкляване поставени вертикално в бели рамки с лице към блатния пейзаж на обекта.

Image

Четиристранните ъгли на крилото от двата края на съществуващата сграда да заграждат двор с площ 1100 квадратни метра между старата и новата част на конструкцията.

„Концепцията за предложението е диалог между бруталността и тежестта на оригиналната сграда и лекотата и деликатността на новата сграда“, казаха архитектите.

„Проектът не е създаване на две конкурентни сгради, а две части от цялото, което работи заедно и се допълват взаимно.“

Image

„Разширението на оригиналното кметство на Tønder се основава на съпоставянето на историческото кметство - класическа сграда за обществен офис с коридори и офиси, приемна и централна зала за пристигане - и допълнение, което внася нещо ново, ясно отворено и прозрачен публичен дом “, добавиха те.

Червената тухла беше използвана за павиране на вътрешния двор и приземния етаж на разширението, като се позовава на конструкцията на сградата, върху която е прикрепена.

Вътре оформлението, проектирано да бъде не йерархично, осигурява пространство за социализиране на служителите.

Image