Anonim
Image

UberRaum архитекти залива облачната Къща Кукувица, за да предложи гледка към долината на Рейн

UberRaum Architects са добавили стъпаловидно дървено разширение към тази планинска къща в германската Черна гора, предлагаща на своите жители гледка към околните дървета и долина.

Image

Базираната в Лондон UberRaum Architects извърши обновяването и разширяването на семейство, което е прераснало дома си през 50-те години на миналия век в германската Черна гора - залесена планинска верига, свързана с долината на Рейн от западната и южната му страна.

Image

Архитектите разрушиха частично съществуващата резиденция, оставяйки само бетонния цокъл на приземния етаж, и добавиха разширение от дървен материал отгоре.

Допълнението с двойна височина се изкачва нагоре по наклонената площадка, за да предложи разнообразие от гледки на различни нива, докато двойка външни тераси се проектира към долината.

Image

Облечен в местна сребърна ела, горното ниво достига върхове над гората му, докато оригиналната бетонна конструкция е покрита с шисти и се сгушва в планината.

Седнал на надморска височина от 800 метра, той се нарича Cloud Kuckoo House, защото когато долината е мъглива, изглежда, че плава върху облаци.

Image

„Облачната къща за кукувици израства от стръмно наклоненото си планинско разположение, като стаите и пространствата се каскадират надолу по хълма, създавайки жив пейзаж от тераси на различни нива, всички под един покрив“, обясниха архитектите.

"Когато мъгла се спуска в долината, домът на младо семейство изглежда се носи над облаците, наслаждавайки се на вълшебни непрекъснати гледки из приказния пейзаж на района на Горно Рейн", добавиха те.

Вътре двускатният покрив също е облицован със сребърна ела от Черната гора и образува балдахин за поредица от жилищни зони, от широки платформи до по-интимни ниши.

Прозорците в рамка от светло дърво са подредени на различни височини, за да предлагат гледки от различните нива.

Image

„Интериорът е облицован с прозорци с рамки за картини с различни размери“, казаха архитектите. „Всеки от тях дава различен изглед на пейзажа, от 50-километров изглед към долината на река Рейн, до петметров близък план на бор в задната градина.“

"Заедно прозорците създават закрита изложба на Черната гора; вграждат къщата Облака кукувица в нейната обстановка и оформят нейния характер", добавиха те.

Image

Кухнята и трапезарията с отворен план разполага с осемметров прозорец с набор от дървени стъпала в задната част на това пространство, които оформят места за сядане в аудитория. Стълбищата водят до салона и кабинета на нивото на мецанина.

Image

Архитектите прорязват голяма празнина през съществуващия подов цокъл, за да могат да вмъкнат дъбово стълбище, което да свърже основното жилищно пространство със спалните, които заемат съществуващото долно ниво.

Светлините на дълги червени висулки висят през пролуката - един от серията червени акценти, които къщата има.

Image

Освен всичко това, интериорът е завършен просто с бяло боядисани стени и дюшеме. Светодиодните лампички са поставени встрани с тавана.

Удължението е сглобяемо, за да позволи бързото време на строителство, което позволява на сградата бързо да се направи устойчива на атмосферни влияния преди студената зимна черна гора.

Image