Anonim
Image

Службата за архитектура на хората използва сглобяеми панели, за да актуализира къщата в Пекин

Службата за архитектура на хората извърши основен ремонт на закътано жилище в един от историческите квартали на Хутон в Пекин, използвайки сглобяеми панели, за да създаде съвременна и изпълнена със светлина резиденция.

Image

Пекинското студио преработи и разшири резиденцията, която се намира в градския квартал Чанчун Джи Хутонг.

Клиентът, г-жа Фан, живееше в къщата като дете, докато родителите й не се преместиха в жилищен блок в предградията.

Image

Г-жа Фан искаше да се приближи до работата си в града, но, като се мъчеше да намери модерно жилище на достъпни цени, тя помоли Службата за народна архитектура да извърши основен ремонт на дома си от детството със своите Plugin панели.

Преди това архитектите бяха разработили тази система от сглобяеми панели като достъпен и временен начин за привеждане на стареещите структури в кварталите на град Хутон до съвременните стандарти.

Image

Екипът наскоро обнови дизайна на Plugin, за да го направи водоустойчив, което означава, че панелите вече могат да се използват от външната страна на съществуващите резиденции.

„Достъпността на Plugin House, 30 пъти по-малка от цената за закупуване на типичен апартамент, се върна обратно към мястото, където г-жа Фен израства практическа реалност“, казаха архитектите, които нарекоха този проект Plugin House на г-жа Fan.

"Жизненият стандарт и енергийната ефективност на Plugin са равни или надвишават този на новите кули на апартаментите", продължиха те. "И ежедневното й пътуване до работа вече е намалено от четири часа на един."

Архитектите замениха част от съществуващата сграда с панелите, а също така разшириха имота, за да включват кухня и баня.

Структурните панели включват изолация, вътрешни и външни повърхности. Металните куки, вградени в ръба на панелите, могат да бъдат завъртени с аленен ключ, за да им позволят да се закопчат върху съседни панели. Елементите на вратите и прозорците също могат да бъдат инсталирани по същия начин.

Тъй като къщата седи плътно срещу други сгради, архитектите трябваше да договорят размера и формата й със съседите на г-жа Фен, така че те нарязаха и подредиха панелите, докато конструираха сградата.

Окончателният дизайн е съставен от два тома със стъпаловидни височини и серия наклонени покриви, за да не се блокира светлината и гледките на съседите.

Image

"Архитектурната форма на Plugin е дефинирана не от ограничения, наложени от регулациите, а вместо от договорените изисквания от околните съседи", казаха архитектите. "Докато структурата беше изградена, възникнаха нови искания."

„Материалът на Plugin Panel прави приспособяването на тези промени практически, отсичането на цели секции от сградата може да се направи на място“, продължиха те.

За да гарантира, че по-рано тъмният интериор получава много светлина, екипът създаде поредица от големи отвори в конструкцията. В наклонения таван на жилището с двойна височина има голям просвет и дълъг прозорец в стената, обърната към улицата. Друг дълъг прозорец пробива кухнята.

Image

Hutongs обикновено нямат канализация, оставяйки обществени тоалетни като единствената опция, но екипът добави тоалетна за компостиране извън мрежата към Plugin, за да направи живота на г-жа Fan по-удобен.

Image

Малката баня също е гарнирана със светлинна светлина и разполага със син екран, който отразява синьо тонирана светлина около пространството.