Anonim
Image

Клиентите подреждат около една обща маса в тайванския фризьорски салон

Посетителите на този фризьорски салон в Тайван седят лице в лице около една дълга маса, която е изработена по поръчка на местното студио Soar Design.

Фризьорите - които са базирани в тайванския град Чангхуа - имат дълъг и строен етаж. За да се възползват максимално от наличното пространство, дизайнерите избраха да не разделят помещението на отделни работни станции и вместо това организираха зони около една обща маса.

Image

Изработената по поръчка дълга правоъгълна маса разделя помещението на салона от 45 квадратни метра на зони за чакане и прически, като хората седят от другата страна на масата.

Кръговите огледала почиват в дървени основи за лесно придвижване, което позволява на собственика да пренарежда пространството според нуждите. Дългите висулки, висящи точно над масата, излъчват мек блясък.

Image

От стените са отстранени бои, които са били ръчно пробити и съблечени обратно към оригиналните им материали, за да направят атмосферата „по-близо до природата“.

Image

"Точно като артистичното поведение на фризьора, можете да видите разговора между текстури, възприятие и пространство", казаха от студиото.

Мивките на салона са разположени на повдигната дървена платформа, прибрана към гърба на сградата, която е разделена от останалото пространство със стоманен плот.

В целия салон продуктите се поставят в дървени рафтове и върху стоманени панели, изтичащи от стените.

Image