Anonim
Image

MW Works превръща вековната плевня във Вашингтон в селско семейство

Базираната в Сиатъл MW Works е ремонтирала плевня в началото на 20-ти век, за да създаде семеен ваканционен дом, който празнува селски материали и обков.

На MW Works беше възложено задачата да модернизира изцяло стария работен хамбар, който се намира в щата Вашингтон, и да го превърне в резиденция с три спални, която нарича Canyon Barn.

Архитектите се стремяха да запазят колкото е възможно по-голяма част от оригиналната структура и да използват повторно всякакви материали или тела.

"Смес от запазване и намеса, този проект актуализира старееща плевня, без да губи спомена за своята история", обясни екипът.

„Сградата е реставрирана с намерението да създаде комфортен дом, като същевременно запази първоначалната си форма, характер и история.“

Рамката на сградата с площ от 3875 квадратни метра (360 квадратни метра) е запазена най-вече. Когато оригинални елементи не могат да бъдат спасени, те се демонтират и използват повторно другаде.

Например къщата трябваше да бъде изцяло изолирана, а външният сайдинг вече не можеше да се използва. Вместо да изхвърлят тези дървени дъски, архитектите внимателно ги отстраниха и отново ги приложиха по вътрешните стени.

Image

Тъй като покривът на сградата трябваше да бъде изцяло преработен, архитектите можеха да създадат нови щедри отвори за прозорци и врати, внасяйки изобилие от естествена светлина вътре. Един от тези нови отвори се простира чак до покрива.

Приземният етаж включва склад, складови помещения и две малки спални. Останалата част от пространството се използва като хол, с тавани с двойна височина, които разкриват дървената покривна конструкция отгоре.

Отворено централно стълбище води към щедра трапезария и кухня на първия етаж. Те седят покрай вторична жилищна зона, която е отворена за тази по-долу.

Главната спалня е разположена от едната страна на този отвор, докато отсрещната страна разполага с място за игра за децата на клиентите.

Дървените панели със светъл нюанс покриват много от новите преградни стени, предлагайки контраст със старата структура с тъмно тонизиране.

„Новите интервенции бяха внимателно счетени, че имат модерна естетика, като в същото време работят в рамките на тази сурова палитра“, добавиха архитектите.