Anonim
Image

Рори Гардинер фотографира новия дом на дизайнерския музей

Тези снимки, направени от Рори Гардинер, улавят новия дом на Лондонския музей на дизайна вътре в бившия Институт на общността, който е реновиран от Джон Паусън и OMA.

Заснети в аналог, снимките на Гардинер разкриват интериора с дъбови облицовки, създадени във вътрешността на сградата от 60-те години на миналия век от базирания в Лондон дизайнер Джон Паусън, както и обновената структура от OMA на Рем Колхаас.

Отличителният покрит с мед, хиперболичен параболоиден покрив е една от малкото останали характеристики на списъка с наследство, който беше официално открит миналата седмица.

Долната страна на този покрив е оставена открита и обхваща огромен атриум, прорязан през центъра на сградата.

Според OMA реконструкцията на сградата под нейния уникален покрив представлява значително предизвикателство.

„Структурата на сградата преди това не беше в състояние да поддържа някакъв смислен модерен вид функция“, заяви говорител на фирмата.

"Самите подове бяха построени много евтино през 60-те години, но това, което беше звездата на шоуто, беше покривът."

Image

OMA работи с лондонската фирма Allies и Morrison, и Arup инженери по структурата, която завърши по-рано тази година заедно с три жилищни блока, построени до Института на Commonwealth, за да финансират трансформацията му.

Image

Две нива на сутерена, изкопани под отпечатъка на оригиналната сграда, увеличиха плана му на 10 000 квадратни метра.

Новите помещения утрояват пространството, което е на разположение в бившия музей на Шад Темза в югоизточния Лондон.

Вътре, Паусън беше отговорен за новоконфигурирания интериор на сградата, където галериите са подредени около минималистичен атриум от дъб и мрамор.

Pawson също създаде самостоятелен магазин за музея в основата на един от съседните блокове.

Архитектурните критици атакуваха препроектирането на 83 милиона британски лири заради по-редкия, дъбов интериор и ограничителния финансов модел, създаден чрез сделка с разработчика на проекта Челсфийлд.

Image

Оливър Уейнрайт на Guardian оприличи пространството на луксозен магазин или хотел, отколкото на голям музей, докато Едвин Хийткот от The Financial Times твърди, че проектът е продукт на консуматорството.

Прочетете още:
  • архитектура
  • Интериори
  • Лондон