Anonim
Image

Канадската селска къща от Simard Architecture контрастира с блед кедър с тъмен шисти

Кедровите дъски и блоковете от шисти облицоват геометричните блокове, които съставляват тази къща в селския Квебек, проектирана от канадското студио Simard Architecture, за да седи над останките на стара селска къща.

Резиденцията, разположена в село Хеммингфорд в южната част на Квебек, е проектирана за двойка, сменяща дома си в града за живот в провинцията.

Image

Наричан Хеммингфорд Хаус, имотът взема сигнали от околния пейзаж, характеризиращ се с ниви и овощни градини, изветрени огради и дървени плевници. Пътят на слънцето също повлия на дизайна.

„Курсът на слънцето през променящите се сезони, както и прецизните гледки към полетата, ръководят ориентацията на дома и местоположението на обекта“, казва Симар Архитектура, студио със седалище в Монреал.

Image

Домът от 3500 квадратни метра (325 квадратни метра) е построен над основите на старата селска къща. Оригиналните стени от каменни плочи са запазени и служат като артефакти, които водят посетителите до главния вход, „като свидетелстват за паметта на мястото“.

Прозорци с различни размери пробиват кедър и шисти стени на двуетажния дом.

Необработените кедрови дъски, които се позовават на дървените плевнята на района, са предназначени за разработване на патина. "С течение на времето къщата ще става все по-слята с околностите", казаха от фирмата.

Сивият шисти се добива от близката кариера и се нарязва на блокове, а не на типичните тънки плочи. Фирмата разшири шистата до нивото на земята, за да прикрие бетонната основа.

„Като камък, издигнат от замръзналата земя, къщата се издига от полето“, казва студиото.

Image

Сланцето също се използва за подови настилки за пешеходни пътеки и тераси.

Посетителите влизат в остъклено антре с двойна височина в центъра на дома. "С прозорци от пода до тавана и в двете крайници това пространство предлага широк изглед към целия имот", заявиха от фирмата.

Image

Отворено стълбище води до мост със стъклен под на горното ниво, който свързва главната спалня с библиотека и апартамент за гости.

На нивото на земята източната част на къщата съдържа дневна и трапезария с отворен план.

Другата страна обхваща кухня, стая за игри и ежедневна всекидневна, предвидена като затворена веранда. За да даде усещане за откритост на пространството, екипът инсталира плъзгащи се стъклени прозорци между кухнята и верандата.

Image

Домът се отличава с дюшеме от дърво и плочки, съвременен декор и сдържана цветова палитра. "Вътрешните пространства са отворени, течни и се заливат с естествена светлина", заявиха от фирмата.