Anonim
Image

Корабната централа на Калвин Клайн и Томи Хилфигер гледа към река IJ на Амстердам

MVSA Architects бяха вдъхновени от супермаркети при създаването на европейската централа за модни марки Calvin Klein и Tommy Hilfiger на брега на река IJ в Амстердам.

Новата европейска централа за PVH Europe, която притежава Калвин Клайн и Томи Хилфигер, разполага с 12 етажа на офиси и шоуруми за различните си американски марки.

Искайки сградата да има присъстващо присъствие, местната фирма MVSA Architects получи разрешение да построи почти двойно позволеното ограничение на височина 21, 5 метра в района.

На 50 метра височина централата се извисява над съседите си.

Сградата е кацнала на върха на Danzigerkade в района на Амстердам Хаутхавенс - пристанище по поречието на река IJ, което на всеки пет години е домакин на парад на суперахтите.

За да имитират формата и стила на рационализираните лодки, които плават покрай, архитектите поставят горните 10 етажа на лек конзол, така че сградата да се навежда към ръба на водата.

Image

„Тя е конзолна, за да придаде динамичен вид“, каза архитектът на проекта Wouter Thijssen пред Dezeen. "Като суперпечатка, готова за тръгване."

Гранените бели алуминиеви стени облицоват долните две нива, за да създадат форма, наподобяваща долната страна на лодка, докато покривът се проектира към водата като лъка.

„Неговите наклонени линии създават динамизъм, като същевременно изящно подсказват формата на кораб“, казаха от MVSA Architects. "Бляскав бял алуминий и стомана придават морски ефект."

Image

Панделите на прозорците съставляват основното тяло, предлагайки на офис работниците гледка към заобикалящата вода, докато белите ребра със стоманени ръбове осигуряват засенчване. От западната страна на сградата, балдахини в същия бял алуминий като стените покриват салонните палуби.

Вътре офисите са подредени в отворен план, с различни зони, разделени от стъклени стени. Тънките дървени плоскости покриват тавана и стените, докато бяло измитите дървени дъски осигуряват подови настилки.

Тези дървени довършителни работи се намират и в кафенето на приземния етаж, което има голям прозорец, обърнат към брега, както и фоайето.

Image