Anonim
Image

Основателите на сценария за архитектура добавят разширение със стъклен покрив в собствения си дом в Лондон

Архитектите Ran Ankory и Maya Carni от Scenario Architecture са отворили интериора на своята викторианска терасова къща в северен Лондон и са добавили остъклено разширение отзад.

Двойката на архитектите купи имота в лондонския Стоук Нюингтън с намерението да го реновира, разшири и актуализира, за да създаде дом, способен да поддържа развиващите се нужди на семейството им.

Image

„Тази къща беше шанс да бъдем собствени клиенти“, заявиха съоснователите на Scenario Architecture.

„Той ни предостави възможност да„ практикуваме това, което проповядваме “до най-пълния му израз и да създадем сценария.“

Съществуващият вътрешен план на викторианската сграда включваше двойка приемни в предната част на къщата, без реална връзка с нивото на мазето.

Image

Архитектите премахнаха стени и въведоха наклонен остъклен покрив, който опира до граничната стена на прилежащия имот, за да създаде безпроблемен преход между жилищните помещения на приземния етаж и кухнята и трапезарията отдолу.

Image

Новото приемно пространство на разделно ниво включва дневна зона в предната част на къщата, с кратък набор от стъпки, свързващи го с по-непринудена зона за релакс пред камина. Стъклена балюстрада, облицоваща стълбището, осигурява непрекъсната визуална връзка между пространствата и на двете нива.

Image

Библиотека е интегрирана в стая заедно със стълбите, които водят до нивата на спалнята. Той се проектира над мазето и може да бъде видян през прозорец.

От дневната зона с паркет, стълбище с протектори, направени от същия материал, се спуска към отворената кухня и трапезария.

Стъкленият покрив над стълбите позволява дневна светлина да се филтрира до мазето. Нов прозорец, разположен на седалката на прозореца и сгъваема стъклена врата на цял ръст, допълва естественото осветление и осигурява пряка връзка с градината.

Наред с кухнята е вдлъбнато пространство с нисък таван, което е резултат от спускането на зоната за прием по-горе. Архитектите превърнаха тази зона в компактно помещение за децата, със складово помещение, интегрирано под стълбите.

Image

Елементът за съхранение също включва издърпваща се маса и пейка за рисуване или извършване на домашни работи, което позволява на децата да имат собствено пространство, докато остават в контакт с останалата част от къщата.

„Беше обмислена значителна разработка на нашия кратък, както за настоящите, така и за бъдещите сценарии. Полагаха се съзнателни усилия да се използва всяко налично пространство, което къщата трябваше да предложи“, добавиха Анкори и Карни. „Това включва използване на пространства под стълбите, в стрехите, в коридорите и зоните с ограничена височина.“

Image

Проектът включваше и създаване на забавна спалня за децата. Катереща стена осигурява достъп до скривалище под стрехите на оригиналното разширение на покрива, от което най-бързия път надолу е през стълб на пожарникар.

Image