Anonim
Image Бели кутии рамкират различни зони в кафенето в Гуанджоу и пространството за сътрудничество

Белите кутии съдържат различни пространства за социализиране и работа в тази многофункционална сграда в Китай, която наскоро беше оборудвана от Lukstudio.

Atelier Peter Fong, разположен в квартал Тианхе в Гуанджоу, е дом както на кафене, така и на място за сътрудничество.

Image

Когато организира пространството, Lukstudio разработи концепция, която включваше различни области в серия празноти.

Пустотите, които се появяват като бели кутии на фасадата на сградата, обхващат кафе, зона за мозъчна атака, заседателна зала и фоайе за почивка.

Image

За разлика от изключително белия екстериор, вътрешността на всяка кутия е боядисана в сиво, като оригиналният структурен таван е оставен непокътнат.

На други места в сградата се използват материали за определяне на различните зони. Гладките повърхности като белите стени и тераковите настилки доминират в основното пространство, кутията за мозъчна атака е облицована с поликарбонатни панели, а интимните зони се определят от дървени панели и тухлени стени.

До входа на офиса е дзен градина, където работниците могат да отидат и да се отпуснат.

"Комбинирайки културата на занаятчийските кафенета с пространство за съвместно сътрудничество, Atelier Peter Fong адаптира съвременен социален модел към местния китайски квартал", казаха архитектите.

„Пълната трансформация на забравен сайт в дестинация демонстрира как архитектурните интервенции могат да активират пейзажа на улицата и да подобрят близките общности.“

Image