Anonim
Image

Колонадите рамкират озеленени дворове при будистки отстъпление в селска Англия

Това будистко оттегляне от Walters & Cohen Architects включва струпване на скатни конструкции, подредени около спокойни дворове в английската провинция.

Image

Будисткият център за оттегляне Vajrasana е разположен на мястото на бивша ферма в Съфолк и се управлява от Лондонския будистки център (LBC), който награди проекта на Walters & Cohen Architects след конкурс през 2013 г.

Image

Базираното в Лондон студио беше възложено да реновира съществуваща селска къща от 1900 г., в допълнение към увеличаване на капацитета за оттегляне от 34 на 60, подобряване на достъпността и въвеждане на нови съоръжения, включително помещение за светилища.

Image

Фирмата разработи предложението си въз основа на принципите на будизма. По-специално, дизайнът беше информиран от принципа „най-малко вреда“ и следователно се стреми да сведе до минимум въздействието му върху заобикалящата го среда, като същевременно създава подходящо сдържана и чувствителна среда.

Image

Заемайки отпечатъка на съборените постройки, новият център прилага прости материали и форми, за да генерира естетически сходни елементи, които подкрепят духовните дейности, извършвани на обекта.

Image

„Трябваше да работим усилено, за да намерим правилния архитектурен език; духовно, съществено, лишено от всичко ненужно и дълбоко вкоренено на мястото си“, каза съоснователят на студиото Синди Уолтърс.

Проектът включваше обновяване на сградата на селската къща, за да бъде подходяща за използване като главен щаб на персонала, както и замяна на старите хамбари и навеси с места за настаняване и места за медитация.

Image

Сградите са разположени около поредица от дворове, свързани от озеленени градини и пътеки. Най-голямата от тях е обградена от структури, съдържащи стаи за гости, дневни и трапезарии.

Общите помещения са разположени в дълъг двускатен блок, удължаващ дължината на двора от едната страна, докато спалните са разположени от две други страни на площада в шушулки, които имат индивидуални скатни покриви.

Image

Шперплатът и боядисаният блок са основата на палитрата от сурови и минимални материали, използвани в помещенията за настаняване. Скалните тавани подобряват просторното усещане на тези слабо обзаведени пространства.

Image

Колонадни пешеходни пътеки, свързващи различните структури и дворове, рамкират гледки към заобикалящата природа и вътрешните градини, разработени в сътрудничество с ландшафтни архитекти BHSLA.

Image

От общинския двор Сангха по-спокойните и съзерцателни пространства на дворовете Ступа и Акшобхия могат да се видят през големи отвори и перфорации в тъмните тухлени стени.

Ступата е проектирана от членове на LBC и е направена от португалски варовик. Символичната структура има гладки скулптурни повърхности, предназначени да променят външния си вид, тъй като светлината се променя през целия ден.