Anonim
Image

Quadrangle Architects преобразува тухлен склад в Торонто в творчески работни пространства

Канадската фирма Quadrangle Architects е превърнала тухлена сграда от 19 век, използвана някога за съхраняване на вино в работно пространство за дизайнери, художници и технологични компании.

Наречена на 60 Атлантически авеню, сградата с площ от 43 000 квадратни метра (3, 995 квадратни метра) се намира в квартала на Торонто Либерти Вилидж, бивш индустриален район, който сега е зает от млади професионалисти и предприятия от творческия сектор.

Г-образната в план тухлена сграда е построена през 1898 г. като склад за вино, но по-късно се превръща в склад за универсален магазин. Той е превърнат в художествени ателиета през 90-те години.

„След един век реновиране, екстериорът беше в груба форма, интериорът беше препълнен и свит, а сградата изглеждаше склонена за разрушаване“, заяви Quadrangle Architects, фирма, базирана в Торонто през 1986 г.

Image

Проектът включваше цялостно обновяване на сградата и трансформирането й в офис и търговски площи.

Екипът започна с премахване на елементи, добавени през годините, връщайки сградата в първоначалното си състояние.

Image

След това екипът добави обем тираж, облепен в стомана и стъкло Corten, който има за цел да „почете индустриалния народен представител на района“. Създаден отстрани на сградата, новият обем подобрява потока и унифицира различните етажи.

Екипът също създаде нов външен, хлътнал двор, до който се стига от съществуващо мазе. По-ниското ниво вече е светло и открито пространство, което може да бъде заето от ресторант и бирена градина.

Image

Нова конструкция се обозначава със сива тухла, която контрастира на съществуващата тухла.

„Обновеният дизайн и материали визуално илюстрират историята на сградата“, казаха от студиото.

Image

Студиото и офисните площи заемат горните нива, обрамчени от оригинални тухлени стени и тежки дървени греди. Високите тавани, откритите подове и щедрите прозорци правят работните пространства „идеално подходящи за наематели от творческата и технологичната индустрия“.

Image

Художествените елементи бяха включени в целия проект.

Екипът нарисува суперразмер „60” - адресът на сградата - на южната фасада, за да привлече вниманието към съоръжението и да увеличи присъствието на марката. Вътре, стенните панели разполагат с историческа карта на квартала.