Anonim
Image

R2 Studio оживява викторианския лондонски дом със смела цветова палитра

Този терасиран семеен дом в югоизточен Лондон е озарен с цветно жилищно пространство с отворен план и таванско помещение, предлагащо изглед към покрива.

Базираната в Лондон практика R2 Studio създаде просторни и цветни зони в първоначално тъмната и тясна къща от 19-ти век, разположена в района на Лондон в Кенингтън.

Приземният етаж се състои от входно антре, което води до предимно зелена кухня с трапезария и трапезария. Той разполага със съхранение от пода до тавана - функция, която се повтаря в цялата къща в различни цветове.

„Зеленото прави препратка към градината и в противен случай е спокоен цвят, който не е прекалено висок в голямото пространство“, коментира R2 Studio. "Оградената стена прибира цвета като хроматична вариация."

Бетонните плотове и пръски за почивка почиват върху шкафове от бреза с морски акценти, които да контрастират с жълтите кухненски стени.

„Общата цел беше да се създаде кухня, която да не крещи„ кухня “, като се избягват студени / лъскави повърхности и да се превърнат в удобно пространство, в което семейството прекарва по-голямата част от времето си, “ казаха архитектите.

Три спални и баня заемат първия етаж, до който може да се стигне по една от две функции с стълбища, съчетани в цвят със стените.

Image

"Цветът по стените съответства на пода, създавайки пространство, което е някак по-абстрактно от традиционното стълбище със своите бегачи и балюстради", казаха архитектите.

Оригиналните функции, като декоративни гипсови накладки, бяха премахнати по време на предишни ремонти и заменени с чисти стени, които отговарят на безшевен гумен под. Същата настилка се използва във всички стаи на къщата, с изключение на баните.

Image

Стените, подовете и шкафовете са боядисани различни ярки цветове във всяка стая. Съхранението е изобилно, тъй като R2 Studio искаше да създаде неопетнено жизнено пространство.

Image

Второто стълбище, оранжево на цвят, води към главната спалня. Той е по-изтънчен и има ъглов прозорец с гледка към силуета на Лондон.

Една светлина залива второто стълбище и зала с естествена светлина, добавяйки топлина в пространството.