Anonim
Image Апартамент в проектираната от Mies проектирана кула в Чикаго получава основен ремонт от Владимир Радутни

Предоставянето на безпрепятствена гледка към езерото Мичиган беше водещ фактор при обновяването на този етажен етажен модул от Владимир Радутни архитекти в семенната модернистична сграда на Мис ван дер Рое.

Image

Двустаен апартамент, Unit 3E, се намира в рамките на 860-880 Lake Shore Drive, чифт кули със стъклена и стоманена брегова линия в Чикаго, проектирани от Mies, които са вписани в Националния регистър на историческите места на САЩ.

26-етажните кули, завършени през 1951 г., предвещават вече повсеместната модерна жилищна кула.

Image

Обновеният етажен апартамент се намира в сградата 880. Общата площ от 750 квадратни фута (70 квадратни метра) е с отворен план, като остъкляването на север и запад предлага широк изглед.

Image

"Реновирането на този апартамент на по-нисък етаж започна с ясно намерение - да се постигне безпрепятствен изглед към езерото от всички гледки в рамките на блока", каза Владимир Радутни.

Архитектът премахна стените, обграждащи спалнята, след което премести зоната за спане в западната страна на блока. Новата спалня е отделена от дневната зона със стъклена преграда от пода до тавана.

Image

Градиентен модел в чашата придава усещане за уединение, без да пречи на гледките. „Присъщите свойства на материала позволяват човек да види езерото във всеки даден момент, било в отражението, или директно през”, казаха от студиото.

Image

За по-нататъшно поддържане на зрителните линии, дизайнерският екип скри „жива струя“ в склад за съхранение, инсталиран в източния периметър на апартамента.

Модификациите в кухнята включват нови светлосиви шкафове и рафтове от дърво и метал. Два сиви панела с пълна височина прикриват хладилник, стенна фурна и място за съхранение.

Image

Преграда, покрита с огледало, оформена с киселина, отделя дневната зона от банята, в която стандартната вана е свалена и заменена с душ със стъклена стена.

Едната страна на душа е облицована със специално "умно" стъкло, което преминава от прозрачно към бяло. Естествената светлина е в състояние да премине през тази повърхност в кухнята, разположена точно извън банята.

Image

Стените и таванът са боядисани в бяло, докато бетонният под е покрит със сив сатенен епоксид.

За да държи вниманието фокусирано върху езерото, екипът използва сдържана цветова палитра и декор с леко качество. "Дори при избора на обзавеждането се опитахме да поддържаме гледките ясни, избирайки елементи, които не са непрозрачни или твърди", коментират от екипа.

Image