Anonim
Image

MW Works актуализира модерния дом от средата на века в езерото в Сиатъл

Американското студио MW Works събори стените и добави остъкляване в дома в Сиатъл през 1960 г., за да създаде по-отворено оформление и да засили връзката между вътре и отвън.

Модерната резиденция в средата на века Laurelhurst първоначално е проектирана през 1961 г. от покойния архитект в Сиатъл Ибсен Нелсен.

Многоетажното жилище - изработено от дърво, бетон, камък и стъкло - се намира в градския квартал Лорелхерст, квартал на езерото с много жилища от висок клас.

Image

Жилището с площ от 4800 квадратни фута (само 446 квадрата) е закупено от млада двойка с две деца, които искат да го обновят, за да се съобрази с начина им на живот.

„Оформлението на дома беше много добре обмислено, но характерът и потока между пространствата не бяха подходящи за ежедневните модели на новите собственици“, казва MW Works, местно студио, създадено през 2007 г. „Задачата на дизайна беше да обнови дома, като уважава душата му и удължава живота му. "

Image

Една от основните цели беше да се създадат по-силни връзки между интериора и открито. В отговор екипът се съсредоточи върху подобряването на градински двор - централна характеристика на дома, която се виждаше главно от хола.

Image

Екипът добави още отвори около двора, свързвайки го с входа на дома, циркулационните пътеки и неформалните пространства. Прозорците с едно стъкло бяха заменени с по-дълги отвори, които се простират от пода до тавана.

"Внимателното преразглеждане на отворите около това пространство го превръща в спокоен организиращ елемент на къщата", заяви екипът.

Image

Студиото също замисли отново кухнята, която преди това беше заградена от трапезарията и изолирана от други зони за живеене. Чрез ограничени структурни модификации екипът успя да отвори кухнята, осигурявайки безпроблемни преходи към трапезарията и хола, както и задния двор.

Image

„Плъзгащите се стъклени врати разширяват дейностите на семейството върху новата палуба и вътрешен двор, обрамчвайки гледки към водния път, стадион„ Хъски “и Олимпийските планини отвъд“, заявиха от фирмата.

Екипът също преоблече камина със сух варовик и преоборудва входен вестибюл, като замени плътните стени със стъкло, за да даде възможност за гледка навън.

Image

Беше премахнат сводест таван в трапезарията, за да се създаде палуба на покрива от основната спалня. На долното ниво на дома екипът изложи съществуваща фундаментна стена, която води до малка стая за вино.

Image

Проектът включваше и подобряване на изолацията и добавяне на високоефективна система за лъчево подово отопление. Тези мерки позволиха премахването на ниските тавани и канализацията и значително намалиха консумацията на енергия в дома.