Anonim
Image

Norm Architects създава минималистично работно пространство за списание Kinfolk в Копенхаген

Датското студио Norm Architects взе влияние както от скандинавския, така и от японския дизайн, за да създаде тази галерия и работно пространство за сдвоено съдържание за списание Kinfolk в централния Копенхаген.

Местното студио работи в тясно сътрудничество с главния редактор на Кинфолк Нейтън Уилямс и директора по комуникациите Джесика Грей, за да разработи дизайна, който включва галерия, както и офис.

Целта беше да се създаде работно пространство за сътрудничество, където служителите на списанието да се срещнат заедно, но и да поканят приятели и партньори да споделят идеи. Палитра от дърво и мазилка в приглушени тонове създава неформална, домашна среда, която е по-близка до салон, отколкото на офис.

„Подобно на човешкото благополучие, същността на нашата работа се намира в баланса - между богатството и сдържаността, между реда и сложността“, коментират Norm Architects. "Нашата визия е да гледаме отвъд погледа. Искаме да създадем пространства, които да се чувстват добре по всякакъв начин."

Пространството е разделено на три зони, които увеличават неприкосновеността на личния живот, когато се оттеглят обратно от улицата.

Голяма витрина е насочена към първото пространство, което гледа към Amagertorv и се използва като пространство за галерия. Галерия Kinfolk отвори в началото на тази година с първа изложба, насочена към съвременните мебели.

Второто пространство се концентрира върху голяма кръгла маса и разполага с дървени стелажи, както и плюшени оранжеви дивани и стъклена масичка за кафе.

"Докато зоните на галерията и офиса са просторни и свързани в един отворен план, задните стаи са по-класически в копенхагенския стил с малки стаи и дървени корнизи и мелници", обясниха архитектите.

„Пространството е проектирано така, че да е светло, светло и хармонизирано в предната зона, докато бавно става все по-тъмно и по-интимно, докато се движите през серия от тесни отвори за врати, които се простират от пода до тавана, разширявайки усещането за височина в пространството, "добавиха те.

Финалната секция е напълно изключена от обществените зони - както физически, така и по отношение на стила.

Това работно пространство с отворен план е обзаведено с банки от поръчани дъбови маси и има стени, покрити с пясъчна тонирана мазилка, които им придават "специално земно качество wabi-sabi". Мазилката е предназначена да озвучи фасадите на неокласическите сгради на Копенхаген.

Image

Правоъгълни ниши в стените се използват за показване на дизайнерски обекти, за разполагане на леки арматури и като непринудени кътчета за сядане.

"Интериорната архитектура е минималистична, но обмислена, с внимание към всеки малък детайл", казаха архитектите. "Всеки един тон, нюанс и материал в пространството са внимателно подбрани, за да създадат хармонично, прецизно и естествено усещане с хаптични качества, които смятахме, че са добре подходящи за кредото на Kinfolk за бавен живот."

Пространствата са обзаведени с нестандартни парчета от дизайнерските марки Menu, Vitra и Muuto, а персонализирана с тапицирана кожа пейка под предния прозорец осигурява място за импровизирани срещи или хора, които гледат.

"Големият кът за сядане в ъгъла е създаден с вдъхновение от японската токонома", обясниха архитектите. "В традиционната японска архитектура не нарушавате правоъгълността на ритъма на татами. Нишите и съхранението са изтласкани от правоъгълното пространство, както е в случая."

"Докато токономата обикновено е за показване на важни свитъци, това кътче е замислено като малко пространство, където можете да се извиете с книга или лаптоп", добавиха те.