Anonim
Image

Сглобяема къща в Амстердам разполага с дървени стени, зигзагообразни стълби и разцепени нива

Вътре в тази дървена сглобяема къща в Амстердам от Marc Koehler Architects, ъглово черно стълбище пресича кръстоски между разделени нива.

Image

Lofthouse I се намира в края на тераса в кей Хаутхейвен - пристанището на Амстердам. Големите пространства за остъкляване, поставени в сглобяемата дървена конструкция, предлагат на жителите гледка към водата.

Необработеният бор облицова външността на резиденцията, с изключение на приземния етаж, който е боядисан в черно.

Именно това е първата дървена версия на Superlofts на базирана в Амстердам Marc Koehler Architects '- серия от персонализирани сглобяеми къщи.

Собствениците на Lofthouse исках да имат безпроблемна връзка между различните нива в триетажната къща. Всеки етаж вътре е наполовина по-висок или по-нисък спрямо предишния или следващия, което дава на обитателите гледки между всяко пространство.

Image

Стълбищните зигзаги нагоре през голяма празнина в центъра на къщата, за да свържат тези различни платформи. Това предсърдие е завършено от светлинна светлина, която носи достатъчно естествена светлина надолу в интериора.

"Дървената конструкция служи като рамка, в която етажите могат да бъдат инсталирани във всяка позиция, като придават на цялата къща гъвкаво оформление", казаха архитектите.

„Желанието на собствениците беше да свържат районите на горните етажи с долните етажи в един непрекъснат поток“, продължиха те. „Решение беше намерено чрез включване на стълбище, което служи като атриум и се превърна в централен дизайнерски елемент.“

За да се даде приоритет на гледката към пристанището, интериорът е подреден в обърнатата част, като зоните за спане са под жилищните помещения.

Салонът заема последния етаж с достъп до покрита тераса, а кухнята и трапезарията са на нивото по-долу. Спалните са разположени на първия етаж, а приземният етаж е зает от работно пространство, складово помещение и малка баня.

"Къщата се основава на обърнат принцип: собствениците й решиха да спят долу и да живеят горе", коментират от студиото. "Това им позволява да се насладят напълно на гледката към пристанището от кухнята, салона и трапезарията."

Image

За да се гарантира поверителност, спалните са затворени от централната пътека с дървени стени. Те разполагат с малки квадратни прозорци, придаващи на стаите вид на малки индивидуални къщи в рамките на основната резиденция.

„Спалните са проектирани като малки къщи в рамките на къща и се преживяват като такива“, казаха архитектите. "На тях също бяха дадени прозорци от страната на стълбището, което доведе до някои изненадващи гледки."