Anonim
Image

Набраздените бетонни прегради създават монтирани помещения в първия бутик на Thakoon

Извитите бетонни стени с шарки от фини слоеве се отличават в първия магазин за модна марка Thakoon, разположен в нюйоркския квартал SoHo.

Тайландско-американският моден дизайнер Thakoon Panichgul отвори магазина за едноименния си лейбъл през август 2016 г., след старта на платформа за електронна търговия.

Image

Двата хода бележат промяна в бизнес модела на марката, от едро към позиция директно към потребителя.

За да проектира интериора на физическото пространство на Уостър Стрийт, Паничгул се ангажира със своя приятел от 10 години Джанкарло Вале от базираната в Ню Йорк архитекти SHoP.

Image

Като част от реставрацията на историческа чугунена сграда екипът извърши основен ремонт на 2 500 квадратни фута (232 квадратни метра) партер и добави почти остъкление от пода до тавана към фасадата на улицата.

"В съответствие с бизнес структурата на Thakoon, магазинът е прекъсване от прецедентите на дребно и умишлено намаляване на визуалните тревоги, често срещани в дизайна на дребно", каза Вале.

„Играхме с измамно прости материали и с всеки от тях започнахме да разбираме присъщите качества и да ги променяме по неочаквани начини, като отразяваме процеса, който Такоун претърпява в развитието на своята колекция.“

Сред тези материали е бетонът, който е използван за създаване на извити стени, плотове и монтажни помещения.

Бруклинският художник и дизайнер Фернандо Мастранжело хвърли бетона на място в малки слоеве, създавайки набразден ефект, подобен на този на неговата мебелна гама, пуснат в началото на тази година.

За разлика от тях частите от пространството са облечени в суров американски бял дъб, положен за създаване на вълнообразни повърхности.

Image

"Бяхме привлечени от белия дъб заради неговите естествени качества и красиви несъвършенства", каза Вале.

Вале също възлага на базирания в Лондон дизайнер Майкъл Анастасиадес - известен с минималистичните си парчета - да създаде осветителни тела за променящите се зони и централното пространство с двойна височина.

Image