Anonim
Image Ан Софи Гоно създава страхотен офис за компания за дигитален дизайн в Монреал

Канадската дизайнерка Ан Софи Гоно е преобразила част от стара сграда в минималистично работно пространство за технологична компания, включващо сдържана палитра от материали и цветове.

Пространството е създадено за Dynamo, студио за дигитален дизайн, създадено през 1999 г. Офисът се намира в Mile-Ex, измислен район в Монреал, който през последните години се превърна в креативен център.

Image

Проектът включваше преобразуване на сурово пространство в триетажна сграда от 1960г.

Той бележи първата фаза на цялостно обновяване на сградата, което означаваше, че трябва да се актуализира всичко - от водопроводни тела до електрическо окабеляване.

Image

Обща площ от 6000 квадратни фута (557 квадратни метра), офисът на Динамо заема горния етаж и половината от втория етаж.

Осигуряването на отворена и егалитарна среда беше основна грижа за дизайнера.

Image

„Мандатът беше да се демократизира работното пространство, премахване на бариерите между работодатели и служители и предлагане на ежедневно разнообразие от работни опит, адаптиране към стила на всички“, обясни Ан Софи Гоно, която ръководи едноименното студио в Монреал.

Image

Пространството разполага с комбинация от общи, полу-частни и частни пространства. Всички работни станции са идентични, независимо от позицията на служителя във фирмата.

Конферентните зали заемат кутии с остъклени стени, докато по-небрежните пространства за взаимодействие са разпръснати из офиса.

„Независимо дали става въпрос за затворени стаи, кухня или гишета за кафе, места за срещи са навсякъде“, каза Гоно и добави, че „просто и непрекъснато“ движение между различни зони насърчава поток от идеи.

Дизайнерът използва сдържана палитра от материали от стъкло, гипсокартон и съществуващата бетонна конструкция. Подовете са боядисани в тъмносиньо, а кухнята е снабдена със светлосив лакиран шкаф.

Мебелите в целия офис са предимно бели или черни. Алуминиева конферентна маса, наречена Less Less, е проектирана от архитекта Жан Нувел за Molteni & C.