Anonim
Image

Сауната с бяла зидария определя двора в отстъплението на Минесота

Фирма в Минесота Salmela Architect е завършила кабина с двор в рамка от избелена сауна в съседство с основната къща (+ слайдшоу).

Резиденцията на Larson Bergquist се намира в близост до несъществуващо железно селище, наречено пристанище Taconite.

Image

Отдалеченото местоположение на имота му осигурява завидни гледки към езерото Superior, което застъпва границата между САЩ и Канада.

„Отстъплението е разположено там, където бореалната гора се среща с откритите основи на бреговата линия“, заяви главният директор на фирмата Дейвид Салмела. „Проектът разкрива преобладаването на мястото.“

До резиденцията води пешеходна пътека от неправилни каменни павета. Има открито прочистване между два противоположни обема, което позволява гледка към езерото отвъд.

Разположена на север, основната къща е облечена в кедър, който е поставен да придобие сива патина, тъй като остарява. Това контрастира на сауната, която е изградена от блокове за зидария и боядисана с хрупкав нюанс на бялото.

Image

"Чистотата на бялото при по-внимателно разглеждане разкрива текстурата на зидарията и повишава леките несъвършенства, въплътени в конструкцията", каза архитектът.

Дворното пространство, очертано от тези два тома, е замислено като разширение на дома. Разполага с постоянно място за сядане, фурна за печене на открито и яма за пожар. "Функционално събиращият съд предоставя пространство за сядане в сянка и защита от дъжд и студени североизточни ветрове", каза Салмела.

Image

Главният вход на дома се осъществява от това външно пространство. Той е маркиран с 10-футов (триметров) конзолен обем на втория етаж.

Посетителите са посрещнати с дневна, кухня и трапезария с отворен план, която се фокусира около черна печка на дърва. „Печката контрастира на вътрешната облицовка на аспен и външната избелена зидария“, каза Салмела.

Image

Компактната резиденция обхваща спалня за гости на приземния етаж, докато основната спалня се намира директно над. Щедрите прозорци в целия имот осигуряват изглед към природния пейзаж на района.

Вътрешните повърхности са основно завършени с бледи дървени панели, които подчертават селския аспект на кабината. Визуално те съответстват на тавана на сауната и свързват двете части на имота заедно.

Image