Anonim
Image

Стъклената кутия разширение от Студио 304 се намира на върха на парковото жилище в Хакни

Стъклена кутия наднича над тухлена стена в този викториански имот в източен Лондон, въвеждайки естествена светлина в новото жизнено пространство, създадено от местната архитектурна практика Studio 304.

Image

Разширението Glass Box от Studio 304 е разположено върху съществуващо едноетажно жилищно пространство в задната част на резиденцията на Хакни.

Той е предназначен да наводни новосъздадено жилищно пространство с открита планина с естествена светлина и да даде гледка над градинска стена към съседен парк.

Студиото комбинира съществуваща кухня на приземния етаж и кът за хранене във викторианската къща с край на тераса и извърши изкопни работи до изба, за да създаде звукоизолирана музикална стая.

„Засенчен от слънцето от ориентацията на съществуващата къща, този нов без рамков остъклен елемент се възползва от уникалната гледка от този край на терасовата собственост“, казаха от студиото.

Image

Комплект плъзгащи се стъклени врати също е добавен под остъкленото разширение за свързване на пространството за хранене с градината.

Image

По поръчка на дограмата, направена от комбинация от тъмно оцветен дъб и лакиран МДФ по време на целия ремонт.

Кухнята е оборудвана с ярки бели шкафове и оцветени дървени рафтове, които са поставени в тъмни вдлъбнатини.

Image

Това тъмно тонирано дърво се използва и за създаване на седалка на прозореца на първия етаж, която се радва на гледка към парка през разширението на стъкления покрив.

Под седалката на прозореца полупрозрачен прозорец в рамка от тъмен дъб отвежда светлина в нивото на мазето.

Image