Anonim
Image

Без рамки за остъкляване и бетонен навес, навес откъм басейн от страна на Стивън Ванденбор

Стъклена кутия, рамкирана с тромава бетонна конструкция, е хол в тази къща с басейн, проектирана от белгийския архитект Стивън Ванденбор за дом в Брюж.

Image

Vandenborre проектира Poolhouse O за място в далечния край на голямата градина на клиента, където е скрит от гледката към основната къща от околните насаждения.

Намерението беше да се създаде набор от стени, които да оформят обикновен павилион около плувния басейн и уединен двор, каза архитектът на Dezeen.

Image

Бетонната рамка обхваща басейна и разполага с кът за хранене с барбекю на тераса, заедно с вътрешното пространство.

Той има за цел да подчертае връзката между интериора на къщата на басейна, самия басейн и озеленената градина.

Image

Голяма бетонна плоча, поддържана в краищата й от дебели греди, образува покрив над салона, който е обвит в без рамки.

Стъклените стени гарантират гледка към градината и басейна, които могат да бъдат подобрени чрез плъзгане на повърхностите встрани, за да се отвори ъгълът на павилиона на открито.

Image

"Общата атмосфера е комбинация от груби и меки материали, създаващи интензивен, безшумен лукс", каза Ванденбор.

"Дължината на басейна ви позволява да изживеете плуване в градина, под сграда и в сграда."

Image

Самостоятелно обшит дървен обем от едната страна на пространството съдържа тоалетна, душ и кухненски бокс, които могат да бъдат разкрити чрез отваряне на голяма плъзгаща се врата.

Image

Единственият друг фиксиран предмет в пространството е камина, поставена върху мраморен цокъл, с димоотвод, покрит с филц, окачен над него.

Image

Двойка структурни колони, разположени близо до остъклените повърхности, са увити в огледална облицовка, която отразява обкръжението им и намалява визуалното им тегло.

Image

Бетонните жалузи изравняват пътека, която води от едната страна на павилиона, осигурявайки неприкосновеност, като запазва гледка към прилежащото засаждане.

Image