Anonim
Image Ремонтът на дома в Милано крие шкафове за стълбище и пода до тавана

Италианското дизайнерско студио AIM реновира дом в Милано, за да добави място за съхранение в стените и прикрито централно стълбище.

Подредени на три нива, Центърът за ремонтиране Out of the Blue се намира около скрито стълбище, което заема значителна част от къщата.

Image

На приземния етаж на къщата са разположени дневните, трапезарните и кухненските помещения, като на етажа отдолу се намира мазе. Две спални и баня са разположени на втория етаж.

Само на 150 метра в квадратурата къщата използва интериорни елементи, които са в състояние да изпълняват няколко функции.

Image

Централно място за това е кухненският остров, който е проектиран да работи като адаптивна централна част на основното ниво на къщата.

"Нервният център е монолит на Deep Titanium Corian, който побира индукционния плот, предназначен да създава приемственост в кухнята и хола", казаха от AIM.

Image

„Иконичен и универсален елемент, той може да се използва като работен плот в етапите на подготовка, след което да се трансформира в маса за хранене за обеди и интимни вечери.“

Image

Освен това в кухнята и трапезарията на къщата има две функции, стени, покрити с врати на шкафа. Стените са създадени, за да осигурят основно място за съхранение на къщата, като същевременно крият и комунални услуги като радиатори.

„Цялото оборудвано обзавеждане е проектирано така, че да принадлежи на архитектурата с функцията за оптимизиране на пространствата и създаване на съхранение както в жилищната зона, така и на големите стени с аксесоари във входа“, обясниха от AIM.