Anonim
Image Pelle отваря шоурум за осветление и мебели в Манхатън

Бруклинската дизайнерска марка Pelle се е преместила в Манхатън, премествайки шоурума, работилницата и офисите си в минимално самостоятелно проектирано пространство в квартал Flatiron.

Когато договорът за наем на студиото им Red Hook беше основател, учредителите Жан и Оливър Пеле се възползваха от възможността да потърсят някъде с повече пространство, за да приспособят производството му, показването и административните нужди в едно.

Дуото изглеждаше в Бруклин, но не успяха да намерят място, което да отговаря на тези изисквания.

Image

"Ние правим всичко, което проектираме, и се нуждаем от директния контакт между дизайнерския офис с изработващото студио", каза двойката пред Dezeen.

"Не можехме да си представим разделянето на работещото студио освен шоурума, така че тогава решихме да разширим търсенето в Манхатън и да платим премия."

Бруклин е дом на все по-голям брой творчески студия, включително много от тях, които съставляват оживената сцена на осветлението в града.

Image

Въпреки това, Pelle е най-новата марка за осветление, базирана в Ню Йорк, която премина през Източна река до Манхатън, след Апарати и Линдзи Аделман, между другото.

Това също следва вълна от европейски дизайнерски марки, отварящи шоуруми на острова, извличащи печалба от силен пазар.

„Трябва да сме по-близо до интериорните дизайнери и архитектите, които уточняват нашата работа“, каза Пеле.

Image

„Искахме да бъдем в най-добрия квартал за нашата дизайнерско настроена клиентела и искахме да създадем прекрасна среда на работното място за себе си и служителите си.“

Новият салон на марката се намира в квартал Флатирон, където са създали много други подобни компании.

Той заема осмия етаж на сграда, която предлага отворена плоча на пода, встрани от структурните колони, които осигуряват празно платно, когато Пеле се вмъкна вътре.

Image

За да се раздели голямата стая, дялове бяха поставени по протежение на структурната решетка, за да се създадат заливи за различните функции.

Площта на дисплея е поставена до големи прозорци от едната страна, където посетителите влизат, а работилницата е разположена в другия край на дългото пространство.

Между тях са разположени офис и кухненски помещения за персонал. Има и отделна „стая за проекти“ за тестване на идеи.

"Ето, ние сме свободни да се забъркваме, да създаваме прототипи, да скицираме, да се закачаме, без да навлизаме в нормалните производствени зони", каза Пеле.

Минимално усещане в цялото се постига със светли тонизирани повърхности и прости фитинги, предназначени да допълнят стила на продуктите.

Image