Anonim
Image

Домът и студиото на графичния дизайнер в Токио включва пътека за котки

Базираното в Токио студио Do Do е проектирало тази къща и студио за графичен дизайнер и съпругата му и е създало специална издигната пътека за домашната им котка.

Image

Двуетажната резиденция, наречена House-Is, е облечена в черен гофриран метал и заема малък парцел земя в квартал Кото-ку в Токио.

Do Do беше помолен да включи студио пространство, както и игриви допълнения за котката, в дома на двойката.

Image

Работно пространство за клиента на графичния дизайнер е поставено на приземния етаж, където бял рафт в горната част на стаята води до квадратен отвор в стълбището на стълбището - което позволява на котката да изскача и да излиза.

"Съпругът, който е собственик на котки, се надяваше къщата му да бъде креативна както за работата му, така и за котката. Целта ми беше да създам удобно жилищно пространство в този оживен квартал на Токио", обясни архитектът.

Image

Студиото е с дървени подове и малка ниша за печат. Плъзгаща се бяла преграда отделя пространството от заседателната зала, която разполага с дървена маса и седалки за пейка.

Пространството е с бетонни подове и бели стени, предназначени като празен фон за окачване на произведения на изкуството.

Image

Сгъваема врата осигурява главния вход на минималната къща, която се отличава с ярки бели стени и акценти от дърво със светъл цвят.

Image

Висока стълбищна стълба с вградени шкафове действа като преграда между работното пространство на приземния етаж и жилищните зони горе.

Квадратният прозорец - по-голям вариант на вратата с размер на котка - осветява стълбището, което води до салона.

Image

Вградените мебели се използват за определяне на пространства в целия. Черна дървена единица за съхранение в центъра на пространството помещава телевизора, както и отделя спалнята от хола.