Anonim
Image

Rob Mols и Studio K актуализират белгийския дом с градинска стая, облицована с дърво

Тази къща в Белгия е ремонтирана за няколко колекционери на изкуства и книги, за да включва обшита с дърво жилищна площ и много уютни кътчета за четене.

Image

Белгийският архитект Роб Молс проектира едноетажно разширение за двуфамилната къща в град Льовен, като добави фитнес зала, жилищно пространство с отворен план и главна спалня. Базираното в Антверпен Студио K надзираваше вътрешното обзавеждане както на пристройката, така и на оригиналната къща.

Разширението с дървена рамка е разположено на три метра под нивото на улицата и се отличава с покрив от трион с чисти стъкла, който вкарва светлина отгоре.

Вътре дървената конструкция е оставена изложена, а остъклените стени предлагат изобилна гледка към градината. Те също рамкират изгледи към двор, който седи между фитнеса и хола.

Разширението на Mols представлява част от по-широко обновяване на съществуващия имот, който е преконфигуриран за създаване на различни кътчета за четене и възможности за съхранение.

Интериорният дизайн на Studio K контрастира на тъмни интимни пространства с по-светли и по-открити площи.

Пространство за четене се намира до един от големите прозорци в салона, който има рафт, интегриран в рамката му. В кухнята се отваря слайд за прегради, който разкрива тъмни кухненски шкафове и повече място за съхранение на книги.

„Клиентът имаше конкретно искане да предостави достатъчно пространство за нуждите на съхранението и да изложи книги и картини, заедно с създаването на различни зони за четене и свободно време, всяка със собствена функция и атмосфера“, заяви Студио К.

Библиотека, облицована с тъмно дърво, сега заема бившето антре на съществуващия имот. Той е свързан с удължаването на нивото на градината чрез стълбище с конзолни дъбови протектори и рамка с бяла боя.

„Библиотеката се намира до зоната на входа“, казаха дизайнерите. "Тъмно оцветеният дъб и тъмните петна от дъбови фурнирни шкафове предизвикват интимна атмосфера."

Официална зона за хранене е разположена до това пространство за четене, което разполага със стъклени врати, които водят към тераса на покрива на разширението.

Image

Кът за показване на предмети, събрани от двойката на почивка, втора баня и офис заемат първия етаж. Ново стълбище води до таванското помещение, където има спалня за гости и киносалон.

Image

Studio K завърши останалата част от разширението просто с полиран бетонен под и стени, боядисани в бяло, които допълват светло тонизираното дърво.