Anonim
Image

Adam Knibb Architects разширява преобразуването на плевнята в Хемпшир с кутия от дървен материал

Британският архитект Адам Книб добави това разширено ламинирано дървено разширение към къща в английския графство Хемпшир и го свърза с бившата сграда на плевнята без рамкова стъклена кутия.

Image

Изброената в II клас преградна къща е построена през 1835 г., за да съхранява дървените препятствия, използвани за оформяне на химикалки по време на редовните панаири на овце в град Алресфорд. Използва се до 1864 г., когато полагането на железница през полето на панаира налага изграждането на нова сграда на различно място.

Собствениците искаха модерно разширение, което да спазва оригиналната структура и се обърна към Adam Knibb Architects, който е базиран в близкия Winchester.

Image

Дългата тухлена и каменна конструкция сега съдържа спални, трапезария, кухня и хол.

Тече от север на юг по протежение на едната страна на площадка, съдържаща чакълено задвижване и голяма градина на север. Новата добавка е разположена перпендикулярно на северния край на бившата плевня, за да се гарантира, че тя използва максимално гледката към градината.

Image

„[Ние] подходихме към схемата с цел да приведем произведенията в заобикалящата ни природа, да осигурим естествена светлина, да използваме фантастичните гледки и да осигурим социално сърце на къщата и на семейството“, каза Knibb.

Външността на разширението е облицована изцяло във вертикални дъски от дървен материал, които му придават чиста, модерна естетика. Единствените прекъсвания са прозорците, които имат минимални черни рамки.

"Вертикалната облицовка от дървен материал е използвана, за да имитира околните дървета и да осигури съвременен контраст на съществуващата сграда, което ясно показва, че това произведение е архитектура на това време", казаха архитектите.

Image

Цялата конструкция е сглобяема извън сграда, за да се намалят времето и смущения на място - и е издигната и готова за монтаж само за пет дни.

Изработена е от напречно ламиниран дървен материал (CLT) - вид инженерна дървесина, направена чрез наслояване на три, пет или седем дървени секции от дърво под прав ъгъл - и произведена в Австрия по спецификации на британската фирма KLH и плоско опакована за доставка до Хемпшир.

CLT е значително по-здрав и стабилен от обикновената дървесина и все повече се въвежда като заместител на стомана и бетон.

Разширението съдържа кухня с отворен план с островна единица и маса за хранене близо до остъклената връзка. Преграда разделя това пространство от кабинет, като в далечния край има баня и тоалетна.

Image

Котата, обърната към градината, включва големи плъзгащи се врати, осигуряващи непрекъснат изглед и директна връзка с външната среда.

Нов главен вход и голям прозорец за картина, вмъкнат във фасадата пред двора, гледа направо през сградата към градината от противоположната страна.

Image

Прозорец в съществуващата сграда беше премахнат след консултация с местния отдел за планиране, създавайки пространство за изцяло остъклена връзка между нея и разширението.

Тази безрамкова стъклена връзка минимизира всяко визуално прекъсване към фасадата на плевнята и поддържа гледка през двора към зеленината отвъд сградата.

Image