Anonim
Image Space Encounters превръща фабриката в Амстердам в офиси, пълни с оранжерии

Стъклени къщи се удвояват като неофициални места за срещи в този бивш склад в Амстердам, който е превърнат в офиси за компания за детски колички от холандското студио Space Encounters.

Image

Офисите с 1600 квадратни метра в Амстердам-Норд предоставят ново седалище на Joolz, компания, която проектира и произвежда ергономични бъгита.

Image

Местното студио за архитектура и дизайн Space Encounters премахна всички вътрешни стени на нивото на земята.

Те разделят пространството на два офиса, наподобяващи коридор, разделени от високи стъклени сгради, пълни с растения, които стигат по целия път до покрива, където се свързват със светлопрозорци.

Image

Пейки, разположени сред зеленина, означават, че оранжериите могат да се удвоят като заседателни зали.

"Основната интервенция са три пищни градини, пълни с дървета, растения, птици и риби", казаха от студиото. "Екструдирани от три от съществуващите светлини на покрива, те озвучават мащаба и логиката на това, което вече е имало."

Image

"Осигурявайки приятен фон за ежедневните процедури, тези големи остъклени градини също подобряват вътрешния климат и предоставят на служителите някои по-екзотични възможности за избор, като място за работа за деня."

От едната страна на оранжериите е разположено пространство с двойна височина, съдържащо места за сядане. В центъра на тази зона е разположена бяла блокова кутия с тоалетни и кафене с мраморен плот.

Двуетажни офис площи са разположени от другата страна на редицата оранжерии. Нивата са свързани с криво стълбище и изпъстрени с листни саксийни растения.

Студиото добави голям ред големи прозорци към тухлената фасада на сградата.

Те са снабдени с ъглови стъкла за подобряване, а не блокиране на гледките към офисите от улицата.

Image