Anonim
Image

Andersson-Wise създава кабина в Монтана със стени от корда и зелен покрив

Къси парчета дървен материал, подредени от дървесина, са подредени, за да оформят стените на този отдалечен пустиня, проектиран за активно семейство от американското студио Andersson-Wise Architects.

Лагерът на Stone Creek се намира в Биг Вилица, живописна местност в северозападна Монтана. Той е построен за двойка и техните пораснали деца, които имат свои семейства.

Къщата е проектирана да бъде удобно отстъпление сред пустинята, с много място за посещение на роднини.

"Собствениците са много активни хора и искаха място в Северна Монтана, от което да могат да ходят на риболов, да ловят риба и да се наслаждават на открито", казва Andersson-Wise Architects, студио със седалище в Остин, Тексас. "Нашето намерение беше да предприемем тази доста обширна програма за голямо семейство и да направим набор от сгради, които нежно да се поберат на сайта."

Комплексът се състои както от частни зони, така и от общински зони, заедно с поредица от заключващи се външни дворове. "Всяка структура е проектирана така, че да направи двор, който позволява на светлината да влиза в сградите през тъмните зимни месеци", заявиха от фирмата.

Отдалеченият лагер е сгушен в хълм и е организиран по начин, който дава възможност на посетителите да „откриват сайта постепенно“. Гостите преминават през портал и след това пътуват надолу по пътека, която води до хижа, основен дом и жилище за гости.

"Ориентацията на всички сгради на обекта беше движена от слънчевата арка през лятото и зимата, както и от драматичните гледки към езерото Flathead", казват архитектите.

Формите и текстурите на сградите са предназначени да ги свържат с пейзажа. Материалната палитра е вдъхновена от природните дадености на района: извисяващи се дървета, скалисти блъфи и искрящо езеро.

Image

„Искахме това да бъде проект, който е естествен по всякакъв начин“, заявиха от фирмата. "Структурите сякаш се очертават от скалата, дървото и тревите, които ги заобикалят."

Основната кабина има стени от корда, изработени от ела от Дъглас, която е добита от обекта.

Image

"Всъщност има два слоя от стената от корда, един отвътре и един отвън, с водоустойчива стена между тях", обясниха от фирмата. "Комбинацията от тази секция за стена осигурява както изолация, така и физическа дълбочина."

Сградата е покрита с плосък, озеленен покрив, до който може да се влиза чрез външно стълбище.

Основната вила съдържа кухня, хол, офис и главен апартамент със закрита баня и външни душове.

Стъклена стена в хола се отваря на открито и се свързва с голяма тераса, обърната на запад. Екранираната зона с легло дава възможност „да спите сред природата и все още да сте сигурни в сградата“.

Image

Останалите конструкции са облечени в аляскински кедров сайдинг и са покрити с двускатни покриви, изработени от гофриран метал. Малките прозорци са обърнати към хълма, докато по-големите отвори са към езерото.

По време на проекта вътрешните пространства са предназначени да бъдат светли и уютни. Стените са облицовани с камък и дърво, а стаите са снабдени със селски декор, като маси от дървени трупи.